Zemiakové SLIMÁKY, ktoré valcujú internet: Pripravené LEN zo 4 zemiakov, 100 g syra, petržlenovej vňate a…

Vynikajúce jedlo z obyčajných zemiakov podľa youtube, ktoré u nás doma milujú zvlášť moje deti. Zabudnite na hranolky a skúste tento nápad. Ak chcete zdravšiu verziu, potrite špirály olejom a dajte piecť do vyhriatej rúry. 

Vynikajúce jedlo z obyčajných zemiakov podľa youtube, ktoré u nás doma milujú zvlášť moje deti.

Zabudnite na hranolky a skúste tento nápad.

Ak chcete zdravšiu verziu, potrite špirály olejom a dajte piecť do vyhriatej rúry.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 stredne veľké uvarené zemiaky

100 g syra feta

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

3 lyžice mlieka

1 lyžička čierneho korenia

1 lyžička soli

4 lyžice škrobu

1 štipku petržlenovej vňate

4 zelené cibuľky

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke.

Ošúpeme.

 

 

K ešte horúcim zemiakom pridáme nakrájaný syr.

Roztlačíme.

Pridáme pretlačený cesnak.

 

 

Pridáme aj soľ, mlieko a vajíčko.

Premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame aj múku.

Pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať a cibuľku.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Cesto je hustejšie, nesmie tiecť.

 

 

Navrstvíme ho do zdobiaceho vrecka.

Dávkujeme špirály rovno do rozpáleného oleja.

 

 

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

 

 

Hotové slimáky môžeme nechať odkvapkať na obrúsku.

Podávame hneď.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: