Jednoducho NASTRÚHAJTE zemiaky, mrkvu a skúste to už dnes na obed: SEDLIACKE zemiakové rezne – nebudete vedieť, kedy prestať jesť!

Vynikajúci tip na sedliacku pochúťku našich starých mám.

Zemiakové rezne sú lacné, jednoduché na prípravu a fantasticky chutné.

 

 

Recept sme našli na kanáli Hausgemachte Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 mrkva

1 cibuľa

100 gramov syra

4 lyžice hladkej múky

petržlenová vňať

2 vajcia

100 gramov strúhanky

soľ

čierne korenie

olivový olej

Šalát (voliteľné):

cherry paradajky

rukola

olivový olej

trochu parmezánu

čerstvý a chutný šalát je pripravený

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky.

 

 

Rovnako si ošúpeme a nakrájame aj mrkvu.

Zeleninu vložíme do hrnca s vodou, pridáme trochu soli a varíme 15 minút.

Potom scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.

 

 

Kým sa zelenina varí, nakrájame si cibuľu na plátky.

Syr si nastrúhame najemno.

Mrkvu aj zemiaky si nastrúhame do misky.

 

 

Na panvici zaherejeme trochu oleja.

Pridáme cibuľu a restujeme.

Keď je cibuľa zlatistá, pridáme strúhaný syr.

 

 

Keď sa syr rozpustí, pridáme zmes z panvice do misky k zemiakom a mrkve.

Pridáme aj najemno nastrúhaný petržlen, múku a premiešame.

Do samostatnej misky si rozšľaháme vajíčka.

 

 

Do ďalšej nasypeme strúhanku.

Namastíme si ruky.

Zo zmesi formujeme fašírky.

 

 

Každú obalíme najskôr vo vaječnej zmes a potom v strúhanke.

Pečieme na panvici s dostatočným množstvom oleja dozlatista.

 

 

Zemiakové rezne podávame s ľahkým zeleninovým šalátom.

Na jeho prípravu len zmiešame všetky prísady a hneď podávame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod na prípravu nájdete TU.

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay