Je ťažké sa od nich odtrhnúť: Zemiakové REZNE – lacné a chutné jedlo starých materí!

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad podľa youtube, ktoré určite nájdete v chladničke.

Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!

 

 

Potrebujeme:

600 g zemiakov (5 zemiakov)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g salámy (alebo klobása, šunka, párky – čo mäsové máte doma)

100 g tvrdého syra

1 strúčik cesnaku

1 polievkovú lyžicu múky

2 vajcia

Soľ

korenie podľa chuti

zelené bylinky:

petržlen

kôpor

zelená cibuľka

Postup:

Nachystáme si zemiaky, ktoré očistíme.

 

 

Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame  zemiaky.

Nakrájame si nadrobno salámu, cesnak a syr (alebo tiež nastrúhame).

Pridáme k zemiakom v miske.

 

 

Zmiešame s vajíčkami.

Do zmesi pridáme aj múkou a premiešame.

Nakoniec ochutíme soľou, čiernym korením a nakrájanými bylinkami.

 

 

Vypracujeme jednotnú hmotu.

 

 

Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť).

Potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.

 

 

Vložíme na panvicu s olejom.

Necháme opiecť dohneda z oboch strán.

 

 

Fašírky sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels