plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakové rezne – nebudete vedieť, kedy prestať jesť: 5 zemiakov a naje sa celá rodina, chuť naozaj výborná!

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke.

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke.

Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!

 

Toto jedlo pritom nie je žiadnou novinkou.

Robila ho už moja stará mama, moja mama a recept som zdedila aj ja.

Navyše, môžete doň perfektne využiť zvyšky salámy, párkov, alebo klobásky či údeného mäsa, ktoré potrebujete zužitkovať.

Výborná a lacná pochúťka pre celú rodinu.

Potrebujeme:

600 g zemiakov (5 zemiakov)

 

 

150 g salámy (alebo klobása, šunka, párky – čo mäsové máte doma)

100 g tvrdého syra

1 strúčik cesnaku

1 polievkovú lyžicu múky

2 vajcia

Soľ

korenie podľa chuti

zelené bylinky:

 

 

petržlen

kôpor

zelená cibuľka

Postup:

Zemiaky si očistíme.

 

 

Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame  zemiaky,.

Nakrájame nadrobno salámu.

Pridáme pretlačený cesnak.

 

 

Do zmesi nastrúhame aj syr.

Zmiešame s vajíčkami.

 

 

Pridáme múku.

Primiešame aj soľ, čierne korenie a nakrájané bylinky.

 

 

Vypracujeme jednotnú hmotu.

Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť) .

Potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.

 

 

Vložte na panvicu s olejom.

A nechajte opiecť dohneda z oboch strán.

 

 

Fašírky sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes