LEGENDÁRNE zemiakové rezne podľa starých materí: Robím vždy na najväčšej panvici, ktorú doma máme!

Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke.

Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!

 

 

Tento recept mám odskúšaný už 20 rokov a robím ho pravidelne.

...

Určite túto pochúťku napríklad dnes na obed.

 

 

Potrebujeme:

600 g zemiakov (5 zemiakov)

150 g salámy (alebo klobása, šunka, párky – čo mäsové máte doma)

100 g tvrdého syra

1 strúčik cesnaku

1 polievkovú lyžicu múky

2 vajcia

 

 

Soľ

korenie podľa chuti

zelené bylinky (petržlen, kôpor, zelená cibuľka)

Voliteľné:

Slaninka

Kápia

Postup:

Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame  zemiaky.

 

 

Nakrájame nadrobno salámu, cesnak a syr (alebo tiež nastrúhame).

Zmiešame s vajíčkami.

Pridáme múku, soľ, čierne korenie.

 

 

Pridáme aj nakrájané bylinky.

Vypracujeme jednotnú hmotu.

 

 

Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť) .

Potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.

Vložte na panvicu s olejom.

 

 

Nechajte opiecť dohneda z oboch strán.

 

 

Fašírky sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay