Pripravte si tieto lahodné zemiakové posúchy s rozmarínom.
Postup je veľmi jednoduchý a potrebujete len pár základných surovín.
Skvelé občerstvenie namiesto klasického pečiva.
Nechajte sa inšpirovať týmto postupom z youtube.
U nás majú taký úspech, že ich robím vždy aspoň z kila múky.
Potrebujeme:
100 ml olivového oleja
pár vetvičiek rozmarínu
500 g varených zemiakov
150 ml mlieka
1 ČL kryštálového cukru
1 PL sušeného droždia
550 g hladkej múky
1 ČL soli
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka.
Potom ich ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom.
Rozmixujeme ručným mixérom na hladkú zmes, ktorá pripomína riedke cesto.
Ak je zmes ešte horúca, necháme ju vychladnúť.
Potom pridáme lyžičku cukru, lyžicu sušeného droždia a 80 ml olivového oleja.
Teraz všetko spolu opäť rozmixujeme ručným mixérom.
Postupne zapracujeme hladkú múku, osolíme a vymiešame kompaktné cesto.
Potrieme ho olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou.
Necháme hodinu kysnúť.
Po uplynutí tejto doby si pracovnú dosku potrieme olivovým olejom a preložíme na ňu cesto.
Vyformujeme ho a rozrežeme na 8 približne rovnakých častí, ktoré vygúľame.
Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Potrieme rozmarínovým olivovým olejom, každý kus roztlačíme prstami a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
Navrch ešte natrháme lístočky rozmarínu, ktorý sme mali namočený v olivovom oleji a posypeme hrubou soľou.
TIP:
Posýpku si môžete zvoliť podľa chuti (sezam, rasca a pod.) a posúchy si môžete pripraviť napríklad aj s cesnakom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 15 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: