plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyšľahajte zemiaky s mliekom, pridajte týchto pár surovín a máte skvelú večeru: Tieto lahodné posúchy si rodina nevie vynachváliť!

Pripravte si tieto lahodné zemiakové posúchy s rozmarínom. 

Postup je veľmi jednoduchý a potrebujete len pár základných surovín.

Skvelé občerstvenie namiesto klasického pečiva. 

 

 

Nechajte sa inšpirovať týmto postupom z youtube.

U nás majú taký úspech, že ich robím vždy aspoň z kila múky.

Potrebujeme:

100 ml olivového oleja

pár vetvičiek rozmarínu

500 g varených zemiakov

150 ml mlieka

1 ČL kryštálového cukru

1 PL sušeného droždia

550 g hladkej múky

1 ČL soli

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka.

Potom ich ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom.

 

 

Rozmixujeme ručným mixérom na hladkú zmes, ktorá pripomína riedke cesto.

Ak je zmes ešte horúca, necháme ju vychladnúť.

Potom pridáme lyžičku cukru, lyžicu sušeného droždia a 80 ml olivového oleja.

 

 

Teraz všetko spolu opäť rozmixujeme ručným mixérom. 

Postupne zapracujeme hladkú múku, osolíme a vymiešame kompaktné cesto. 

Potrieme ho olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme hodinu kysnúť. 

Po uplynutí tejto doby si pracovnú dosku potrieme olivovým olejom a preložíme na ňu cesto. 

Vyformujeme ho a rozrežeme na 8 približne rovnakých častí, ktoré vygúľame.

 

 

Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

Potrieme rozmarínovým olivovým olejom, každý kus roztlačíme prstami a necháme ešte 15 minút podkysnúť. 

 

 

Navrch ešte natrháme lístočky rozmarínu, ktorý sme mali namočený v olivovom oleji a posypeme hrubou soľou.

TIP:

Posýpku si môžete zvoliť podľa chuti (sezam, rasca a pod.) a posúchy si môžete pripraviť napríklad aj s cesnakom. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 15 minút. 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes