plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len zemiaky, syr a šunka: Lacný a veľmi chutný obed je hotový za 20 minút – nestíham piecť!

Ide o veľmi chutné a lacné jedlo zo zemiakov, ktoré ozvláštňuje syr a šunka. Dá sa rýchlo pripraviť a je dobrou voľbou, ak nechcete varením tráviť veľa času.

 

 

Ak vám ostanú varené zemiaky alebo zemiaková kaša, môžete použiť aj tie.

Môžete ho okoreniť, ako chcete, ale vďaka petržlenovej vňate a syru chutí toto jednoduché jedlo úžasne.

Recept sme našli na stránke KETKES Kitchen.

Za horúca sa ho nemôžete nasýtiť, patrí medzi deti obľúbené pre množstvo syra.

Plnku je možné obmieňať podľa ľubovôle, nám sa táto šunkovo-syrová variácia veľmi páči.

Môžete dokonca pridať klobásu, salámu alebo niekoľko druhov syra, podľa toho, koho máte radi.

Ak by ste si chceli pripraviť niečo chutné z jednoduchých surovín, vyskúšajte tento recept, určite bude mať veľký úspech. Milujeme takéto rýchle pochúťky, hlavne, že sa dajú dochutiť podľa ľubovôle, vždy ich môžete trochu obmeniť, takže sa človek nikdy neomrzí.

 

 

Potrebujeme:

500 g varených zemiakov,

petržlen,

100 g strúhaného syra,

šunka,

syr,

soľ,

korenie,

3 vajcia,

strúhanka.

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky.

 

 

Uvaríme v osolenej vode domäkka.

Uvarené zemiaky scedíme.

Roztlačíme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

 

 

Ochutíme soľou a korením.

Pridáme aj nastrúhaný syr a premiešame.

Teraz si zo zmesi tvarujeme hrubšie placky.

 

 

Na každú placku uložíme šunku a kúsok syra.

Na vrch dáme opäť cesto.

Zabalíme a vytvarujeme do tvaru šišky.

 

 

Teraz si každú takto pripravenú šišku obalíme.

Najsôr v rozšľahaných vajíčkach s trochou soli.

 

 

potom v strúhanke.

Pečieme na panvici s rozpáleným olejom dotlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes