plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šéfkuchár robí VYHLÁSENÉ zemiakové placky bez múky: Dokonca z nových zemiakov!

Fantastický recept na placky z nových zemiakov a úplne bez múky.

Zlatisté a chrumkavé zemiakové placky s kyslou smotanou – to znie ako dokonalá večera.

 

 

Dôležité je, aby to boli vhodné zemiaky, najlepšie typ B. Obsahujú totiž veľa škrobu, preto sú ako stvorené na prípravu výborných placiek.

Často ste sa mohli stretnúť ešte s jednou radou o palacinkách – hovorí sa, že ich treba robiť len zo starých zemiakov.

Obsahujú viac škrobu a menej vody, vďaka čomu sa placky na panvici nerozpadnú.

 

 

Šéfkuchár Tomek Strzelczyk na svojom youtube kanáli však dokazuje, že zemiakové placky sa dajú robiť aj z mladých zemiakov a bez gramu múky.

Sú veľmi chrumkavé a jemné – pozrite sa ako sú pripravené.

Potrebujeme:

1 kg mladých zemiakov

3 celé vajcia

pažítka

soľ

korenie

Ďalej:

 

 

olej

Na podávanie:

kyslá smotana

syr

Postup:

Zemiaky ošúpeme.

Potom nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Potom zemiaky dobre vytlačte zo šťavy.

Preložte ich do druhej misky.

Nasekajte hrsť pažítky.

Pridajte ju k vytlačeným zemiakom.

 

 

 

Do misky so zemiakmi a pažítkou rozbijeme tri celé vajcia.

Opatrne premiešame.

Dochutíme soľou a korením a znova premiešame.

 

 

Zahrejeme panvicu a nalejeme do nej olej.

Keď je olej horúci, na panvicu dávkujeme lyžicou jednotlivé placky – placky by mali byť menšie.

Smažíme na strednom ohni z oboch strán, kým dobre nezhnednú.

 

 

Podávame napríklad s kyslou smotanou.

Tiež môžeme posypať strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes