Z týchto zemiakových placiek nepriberiete: Naučte sa výborné placky bez múky, pripravené za minútku a sú ešte chutnejšie ako mastná klasika!

Tieto placky sú ľahké, sýte a chutia výborne. Nemusíte sa báť, že by ste z nich pribrali – neobsahujú žiadnu múku a kyslá kapusta vám ešte podporí trávenie. Sú veľmi chutné, my si ich robíme aj len-tak k telke, alebo ako ľahkú večeru. Ak nemáte doma solamyl, použite obyčajné ovsené vločky, ktoré dáte na chvíľu namočiť do horúcej vody, aby napučali.

Potrebujeme:

3 väčšie zemiaky

2-3 hrste kyslej kapusty

1 žĺtok

4 lyžice solamylu

Soľ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Repkový olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Vymačkáme väčšinu škrobu a pridáme kyslú kapustu – je dobré nakrájať si ju na drobnejšie. Pridáme aj solamyl, žĺtok, ochutíme soľou a korením a dobre premiešame.

Placky môžeme robiť na tri spôsoby – buď piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie. Piecť na neprilnavej panvici s hrubým dnom bez oleja – tieto dve možnosti sú najzdravšie. Ak sa bojíte, že by sa pripálili, tak panvicu len potrite trochou repkového oleja a opekajte z oboch strán dozlatista.