Úplne fantastické ZEMIAKOVÉ placky s kyslou kapustou: Recept od tetušky z našej dediny!

Vynikajúci recept na zemiakové placky vylepšené kyslou kapustou a cibuľkou.

Tento recept si zamilujete, je vynikajúci a úplne jednoduchý.

 

 

Navyše, takto pripravené placky môžete aj piecť, je len na vás, aký postup zvolíte.

...

Potrebujeme:

4 ks (stredne veľké) zemiaky

4 PL (kopcom) kapusta kyslá

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

2 PL (nakrájaná na kocky, kopcom) šunka údená

2 PL múka hladká

2 ks vajce

1 PL rasca celá

soľ

Zelené bylinky (zelená cibuľka alebo petržlenová vňať)

olej

Voliteľné:

Strúhanka na obaľovanie

Postup:

 

 

Očistíme si cesnak a cibuľu.

Cibuľu rozkrojíme na polovice.

Takto hodíme do mixéra a rozmixujeme na malé kúsky, nie na kašu.

 

 

Prípadne môžete nastrúhať na strúhadle.

Očistíme si zemiaky.

Pridáme k cibuli a opäť mixujeme zemiaky na malé kúsky.

 

 

Prípadne opäť nastrúhame.

Nachystáme si kyslú kapustu:

vodu z nej vyžmýkame (môžeme odložiť na neskôr, napr do polievky) a pridáme k zemiakom.

 

 

Len veľmi krátko mixujeme.

Rozklepneme do zmesi dve vajcia.

 

 

Pridáme rascu, soľ a kocky šunky a premiešame.

Nadrobno nasekáme zelenú cibuľku alebo petržlenovú vňať .

 

 

Pridáme do zmesi a premiešame.

Zo zmesi formujeme placky, prípadne môžeme zvoliť aj hrubšie fašírky.

Môžeme ešte obaliť v strúhanke, ale nie je to nutné.

 

 

Na troche oleja opekáme z oboch strán do hneda.

Placky sa dajú aj piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie.

 

 

Nezabudnite ich pred pečením potrieť olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels