plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sedliacke zemiakové placky s kapustou!

Výborný recept na sedliacke zemiakové placky s kapustou.

 

 

Jednoduché na prírpavu a veľmi, veľmi chutné.

Môžete ich prirpaviť aj s mäsom (slaninka, údené mäso, šunka), prípadne ponechať úplne bezmäsitú verziu.

 

 

Placky sú naozaj sýte a oveľa ľahšie, ako vyprážané na oleji.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

350 g kyslej kapusty

3 vajcia

200 g šunky, údeného mäsa, alebo anglickej slaniny

drvená rasca

majoránka

4 strúčiky cesnaku

Masť(olej)

Podľa potreby:

Hladká múka

Postup:

 

 

Rúru si predhrejeme na 180 °C.

Kapustu preložíme do sitka a necháme odkvapkať.

Prípadne ešte vytlačíme šťavu.

 

 

Ak je kapusta príliš kyslá, môžete ju prepláchnuť. 

Vajcia rozšľaháme.

 

 

Odkvapkanú kyslú kapustu prekrájame na menšie kúsky.

Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle.

Šťavu zo zemiakov necháme odtiecť.

 

 

Mäso nakrájame na kúsky.

Všetko zmiešame v miske.

Podľa potreby zmes zahustíme múkou.

 

 

Osolíme a okoreníme podľa potreby.

Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Potom záleží na vás, ktorou cestou sa dáte.

Ak chcete, môžete rozpustiť masť a potrieť ním povrch cesta, bude voňavejšie a chrumkavejšie.

Pečte v rozohriatej rúre dozlatista.

 

 

Počítajte asi s 45-60 minútami.

Zaujímavú chuť tiež dodá syr, obzvlášť pokiaľ použijete údený (zhruba 150-200 g).

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes