plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemné zemiakové placky podľa receptu mojej babičky!

Moja babička robievala naozaj fantastické zemiakové placky. Sú skvelé ako chutná príloha k omáčkam, alebo len tak, potreté maslom či masťou. Ochutnajte! :-)

Moja babička robievala naozaj fantastické zemiakové placky. Sú skvelé ako chutná príloha k omáčkam, alebo len tak, potreté maslom či masťou. Ochutnajte! :-)

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

300-350 g hladkej múky

1 žĺtok

1 lyžicu oleja

Soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka v slanej vode. Vodu zlejeme a ešte teplé zemiaky roztlačíme na kašu

Po vychladnutí pridáme 2 lyžičky soli, múku, žĺtok a lyžicu oleja. Cesto vymiesime a preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Z cesta vytvárame jednotlivé placky, že menšie kúsky cesta rozvaľkáme natenko.

Placky vyprážame na suchej panvici z hrubým dnom. Pred každou plackou môžeme povrch panvice potrieť trochou oleja, ale dajú sa piecť aj celkom nasucho.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes