plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový spôsob prípravy ZEMIAKOV láme u nás v kuchyni rekordy: Vyskúšajte to dnes na obed a nepotrebujete ani mäso!

Vyskúšala som pripraviť zemiakovú pochúťku podľa tohoto receptu a je naozaj fantastická.

Vyskúšala som pripraviť zemiakovú pochúťku podľa tohoto receptu a je naozaj fantastická.

Našla som ho na youtube a odporúčam každému – je to rýchle a veľmi chutné.

Potrebujeme:

2 stredné zemiaky

2 vajcia (biele a žĺtok budú oddelené)

štipka petržlenovej vňate alebo zelenej cibuľky

1 lyžica olivového oleja (10 ml)

1 polievková lyžica (20 gramov) hladkej múky

1 lyžička soli

ol lyžičky čierneho korenia

Na pečenie:

2 lyžice oleja (20 ml)

Postup:

Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Dáme do studenej vody a necháme odležať 10 minút.

Medzitým si nadrobno nakrájame petržlenovú vňať.

Scedené zemiaky zmiešame s vňaťou alebo cibuľkou.

Pridáme múku, olej, soľ, korenie a aj vaječné bielky – žĺtky odložíme bokom.

Zo zmesi dávkujeme na panvicu so zohriatym olejom zemiakovú zmes – v strede urobíme otvor (tvar akéhosi hniezda).

Necháme chvíľu zapiecť a do stredu dáme žĺtok.

Zapečieme pod pokrievkou najskôr z jednej strany, potom obrátime a zapečieme z druhej strany.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

https://youtu.be/jTHqCYKdxfA

Najlepšie recepty na dnes