Chcete prekvapiť rodinu dobrým jedlom? Pripravte im tieto zemiakové placky z plechu, plnené mäsom – je to delikatesa!

5227

Chutné zemiakové placky podľa receptu z youtube tak, ako ich pravdepodobne nepoznáte.

Sú plnené mäsom, zapekané na plechu a chutia skvele!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

6 – 8 plátkov bravčového karé

soľ, čierne korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vajcia

cibuľu

2 – 3 PL hladkej múky

2 vajcia na obalenie mäsa

olej

100 g tvrdého syra

Postup:

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Preložíme ich do misy a zalejeme studenou vodou.

Bravčové karé si nakrájame na 6 – 8 plátkov, zakryjeme potravinárskou fóliou a jemne naklepeme tĺčikom na mäso.

Osolíme, okoreníme a rozotrieme. 

Zemiaky si vyžmýkame a preložíme do čistej suchej misy.

Pridáme 3 vajcia, soľ, korenie, nastrúhanú cibuľu, 2 – 3 lyžice hladkej múky a dôkladne premiešame. 

V samostatnej miske si vyšľaháme 2 vajcia a na panvicu si dáme olej.

Na panvicu vrstvíme placky v rovnakej veľkosti, ako majú naše plátky mäsa.

Každý plát mäsa obalíme z oboch strán vo vajíčku, uložíme navrch zemiakovej placky a prikryjeme druhou vrstvou zemiakovej hmoty.

Z každej strany ich opekáme asi 2 – 3 minúty.

Uložíme na papierové utierky a rovnaký postup zopakujeme aj pri ostatných plátkoch mäsa.

Takto pripravené placky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme 20 – 25 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.

Medzitým si nastrúhame tvrdý syr.

Po uplynutí doby pečenia posypeme syrom každú placku a dáme zapiecť ešte na 5 – 7 minút.

Hotovo.

Môžeme posypať nasekaným kôprom a podávame.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár