Ak obľubujete fit alternatívy klasických ťažkých jedál, máme pre vás jeden naozaj výborný.
Recept sme našli na stránke KETKES kitchen.
Z tohto množstva vyjde 7 až 8 väčších kúskov, ak ich chcete urobiť viac, zvýšte množstvo prísad.
Tento recept je veľmi lahodný a dá sa jesť aj na druhý deň.
Môžete si ho dochutiť ako chcete, no veľmi chutný je aj bez neho. Ak máte radi lahodné jedlá zo zemiakov, mali by ste vyskúšať túto fit alternatívu.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
1 vajce
2 lyžice hl. múky
soľ
korenie
Voliteľné:
1 strúčik cesnaku
Majoránka
Postup:
Zemiaky si očistíme a preložíme do misky.
Teraz ich nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiakovú masu dôkladne vyžmýkame v rukách.
Pridáme soľ, koreni.
Vmiešame aj múku.
Cel masu premiešame, aby sa prísady prepojili.
Ja pridávam do cesta aj majoránku a pretlačený strúčik cesnaku.
Plech na pečenie si vyložíme papierom.
Na plech lyžicou dávkujeme jednotlivé porcie.
Formujeme menšie placky v dostatočnej vzdialenosti.
V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Podávame s kyslou smotanou, alebo dressingom podľa chuti.
Placky s veľi lahodné a nezaťažia organizmus ako klasika vyprážaná v oleji.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: