Ak obľubujete fit alternatívy klasických ťažkých jedál, máme pre vás jeden naozaj výborný.
Recept sme našli na stránke KETKES kitchen.
Z tohto množstva vyjde 7 až 8 väčších kúskov, ak ich chcete urobiť viac, zvýšte množstvo prísad.
Tento recept je veľmi lahodný a dá sa jesť aj na druhý deň.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Môžete si ho dochutiť ako chcete, no veľmi chutný je aj bez neho. Ak máte radi lahodné jedlá zo zemiakov, mali by ste vyskúšať túto fit alternatívu.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
1 vajce
2 lyžice hl. múky
soľ
korenie
Voliteľné:
1 strúčik cesnaku
Majoránka
Postup:
Zemiaky si očistíme a preložíme do misky.
Teraz ich nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiakovú masu dôkladne vyžmýkame v rukách.
Pridáme soľ, koreni.
Vmiešame aj múku.
Cel masu premiešame, aby sa prísady prepojili.
Ja pridávam do cesta aj majoránku a pretlačený strúčik cesnaku.
Plech na pečenie si vyložíme papierom.
Na plech lyžicou dávkujeme jednotlivé porcie.
Formujeme menšie placky v dostatočnej vzdialenosti.
V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Podávame s kyslou smotanou, alebo dressingom podľa chuti.
Placky s veľi lahodné a nezaťažia organizmus ako klasika vyprážaná v oleji.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: