Odkedy mám tento recept, ZEMIAKOVÉ placky už nevyprážam, ale pečiem v rúre BEZ kvapky oleja: Sú neskutočné a hneď hotové!

Ak obľubujete fit alternatívy klasických ťažkých jedál, máme pre vás jeden naozaj výborný.

 

 

Recept sme našli na stránke KETKES kitchen.

Z tohto množstva vyjde 7 až 8 väčších kúskov, ak ich chcete urobiť viac, zvýšte množstvo prísad.

Tento recept je veľmi lahodný a dá sa jesť aj na druhý deň.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Môžete si ho dochutiť ako chcete, no veľmi chutný je aj bez neho. Ak máte radi lahodné jedlá zo zemiakov, mali by ste vyskúšať túto fit alternatívu.

Potrebujeme:

600 g zemiakov

1 vajce

2 lyžice hl. múky

soľ

korenie

Voliteľné:

1 strúčik cesnaku

Majoránka

Postup:

 

 

Zemiaky si očistíme a preložíme do misky.

Teraz ich nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Zemiakovú masu dôkladne vyžmýkame v rukách.

Pridáme soľ, koreni.

 

 

Vmiešame aj múku.

Cel masu premiešame, aby sa prísady prepojili.

 

 

Ja pridávam do cesta aj majoránku a pretlačený strúčik cesnaku.

Plech na pečenie si vyložíme papierom.

 

 

Na plech lyžicou dávkujeme jednotlivé porcie.

Formujeme menšie placky v dostatočnej vzdialenosti.

 

 

V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Podávame s kyslou smotanou, alebo dressingom podľa chuti.

 

 

Placky s veľi lahodné a nezaťažia organizmus ako klasika vyprážaná v oleji.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay