Zemiakové placky na plechu, bez kvapky oleja: Dajte do cesta aj jednu špeciálnu prísade a budú šťavnaté a ešte chutnejšie, ako vyprážané!

Zemiakové placky na plechu: Konečne si ich môžu dopriať aj tí, ktorí nemôžu vyprážané!

Perfektný recept na zemiakové placky bez vyprážania. Pripravíte ich úplne jednoducho a všetky naraz na plechu. Stačí len poznať ten správny recept a podaria sa zakaždým!

Keď som ich prirpavovala predtým len z klasického cesta – zemiaky, múka vajcia, boli vysušené atvrdé. Keď však pridáte aj cibuľu, cesto bude jemné a placky výborné aj po upečení.

Potrebujeme:

750 g zemiakov204 lyžice hladkej múky

2 vajcia

Soľ, korenie

1 cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Potom preložíme hmotu do utierky a stiahneme ju tak, aby sme vytlačili šťavu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, vajcia, múku a ochutíme soľou a korením.

Plech vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň zemiakovú hmotu – ako jednotlivé placky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov (so zapnutým ventilátorom) asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kochbar