plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vďaka tomuto triku pripravíte tie najlepšie zemiakové placky: Len skvelá chuť a žiadna zbytočná mastnota!

Zdajú sa vám zvyčajne zemiakové placky ťažké a mastné?

 

 

Pridajte do cesta túto jednu surovinu a znížite množstvo vstrebaného oleja.

Vďaka tomu bude jedlo chrumkavejšie, chutnejšie a ľahšie na žalúdok.

 

 

Naučte sa tento jednoduchý trik z portálu smakosze a vaše zemiakové placky budú chutiť ešte lepšie ako doteraz!

Zemiakové placky sa podávajú na mnoho spôsobov.

Niekto ich má rád so smotanou, niekto plnené a niekto len tak samotné.

 

 

Dajú sa pripraviť aj plnené zemiakové placky napríklad mäsovou, či hubovou plnkou.

Záleží len na vašej chuti.

Nie každý však vie, že zemiakové placky vyžadujú správnu prípravu, aby boli vo vnútri jemné a zvonku chrumkavé.

Existuje tiež účinný spôsob, ako pripraviť zemiakové placky bez zbytočnej mastnoty. 

Pri príprave zemiakových placiek dbajte aj na výber správnej odrody zemiakov.

Vždy vyberajte zemiaky typu B alebo C.

 

 

Tieto zemiaky majú vysoký obsah škrobu a nízky obsah vody, vďaka čomu sú pevné, chrumkavé a počas vyprážania sa nerozpadnú.

Najlepšie kuchárky používajú osvedčený trik aj na to, aby sa placky nezamastili a nestmavli.

Najlepší spôsob, ako urobiť zemiakové placky

Budú chrumkavé a nebudú zbytočne absorbovať tuk. 

Do cesta na zemiakové placky nalejeme 1 čajovú lyžičku octu. 

 

 

Nemusíte sa báť, že by ocot pokazil chuť placiek, pretože sa počas vyprážania jednoducho odparí.

Poskytne však vynikajúci účinok, ktorý zabráni tomu, aby placky nadmerne absorbovali olej.

Tento jednoduchý trik používajú tí najlepší kuchári.

 

 

Nielen ocot je dobrý spôsob, ako zabrániť tomu, aby sa vám zemiakové placky nasiakli tuk.

Namiesto octu môžete do zemiakovej hmoty pridať aj lyžičku čistej vodky.

Vďaka tomuto triku budú palacinky chrumkavejšie.

 

 

Čo robiť, aby zemiakové placky nestmavli?

Zemiaky hneď po ošúpaní zalejte studenou vodou a na pár minút odstavte.

Potom ich osušte a nastrúhajte alebo rozmixujeme v mixéri.

Do cesta sa oplatí pridať aj trochu kyslej smotany.

 

 

Placky vďaka nej nestmavnú, vo vnútri budú jemnejšie a zvonku chrumkavé.

Na 1 kg zemiakov pridajte do cesta 2 lyžice smotany a poriadne premiešajte.

Nezabudnite tiež pridať do hmoty lyžičku octu alebo čistého alkoholu.

Na takto pripravených zemiakových plackách si určite pochutí každý.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes