Trik ostrieľaných gazdiniek na zemiakové placky bez zbytočného tuku: Takto neabsorbujú toľko oleja a budú ešte chutnejšie!

Ak ste niekedy premýšľali, čo robiť, aby zemiakové placky absorbovali menej tuku, máme pre vás skvelý tip.

 

 

Existuje jednoduchý spôsob, ako ich pripraviť v odľahčenej verzii.

Trik, ktorý úspešne používajú ostrieľané gazdinky, sa teraz dozviete aj vy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Portál smakosze odhalil toto malé tajomstvo, vďaka ktorému sú zemiakové placky menej mastné a ešte chutnejšie!

Je to veľmi jednoduché a stačí len naliať do zemiakovej hmoty trochu vysoko odolného alkoholu.

Vďaka nemu môžete zabudnúť na nasiaknuté mastné placky, z ktorých kvapká olej.

 

 

Ako vyprážať zemiakové placky, aby neabsorbovali zbytočný olej?

Ukazuje sa, že to nie je vôbec ťažké a stačí pridať túto jednu zložku.

Zemiaková hmota počas vyprážania často absorbuje veľa oleja.

 

 

Aby ste tomu zabránili, môžete jedlo samozrejme vyprážať bez tuku a do samotného cesta pridať len trochu oleja.

Ak však nemáte dobrú – najlepšie teflónovú – panvicu, zemiakové placky sa môžu aj tak prilepiť.

 

 

Oveľa lepší spôsob je naliať do hmoty trochu vysoko odolného alkoholu, napríklad vodky.

Trik, ktorý poznali aj naše staré mamy, placky výrazne odľahčí.

Pridaný alkohol sa počas vyprážania odparí a nezmení chuť pokrmu.

 

 

Udrží však tuk v panvici.

Na zemiakové placky z 1 kilogramu zemiakov sa použije len pol lyžičky alkoholu.

Preto nie je dôvod obávať sa, že by mohli mať placky po zjedení rovnaký vplyv, ako keby ste alkohol vypili.

Starý trik na nezaplatenie: Pridajte túto prísadu!

Najlepší spôsob, ako urobiť zemiakové placky

Budú chrumkavé a nebudú zbytočne absorbovať tuk. 

Do cesta na zemiakové placky nalejeme 1 čajovú lyžičku octu. 

 

 

Nemusíte sa báť, že by ocot pokazil chuť placiek, pretože sa počas vyprážania jednoducho odparí.

Poskytne však vynikajúci účinok, ktorý zabráni tomu, aby placky nadmerne absorbovali olej.

Tento jednoduchý trik používajú tí najlepší kuchári.

 

 

Nielen ocot je dobrý spôsob, ako zabrániť tomu, aby sa vám zemiakové placky nasiakli tuk.

Namiesto octu môžete do zemiakovej hmoty pridať aj lyžičku čistej vodky.

Vďaka tomuto triku budú palacinky chrumkavejšie.

 

 

Čo robiť, aby zemiakové placky nestmavli?

Zemiaky hneď po ošúpaní zalejte studenou vodou a na pár minút odstavte.

Potom ich osušte a nastrúhajte alebo rozmixujeme v mixéri.

Do cesta sa oplatí pridať aj trochu kyslej smotany.

 

 

Placky vďaka nej nestmavnú, vo vnútri budú jemnejšie a zvonku chrumkavé.

Na 1 kg zemiakov pridajte do cesta 2 lyžice smotany a poriadne premiešajte.

Nezabudnite tiež pridať do hmoty lyžičku octu alebo čistého alkoholu.

Na takto pripravených zemiakových plackách si určite pochutí každý.

 

Čo ešte ovplyvňuje kvalitu placiek?

 

 

Kvalitu placiek ovplyvňuje aj správna technika vyprážania.

Vyprážaním pokrmu na strednom ohni a nie príliš dlho, obmedzíme množstvo nasiaknutého tuku.

Preto sa oplatí formovať nie príliš hrubé a nie príliš veľké placky.

 

 

Oveľa jednoduchšie bude aj ich otáčanie.

Okrem toho ich môžete pred podávaním vysušiť aj pomocou papierových utierok.

Potom bude obsah tuku v plackách ešte nižší.

 

 

Veríme, že tieto tipy budú pre vás užitočné a že sa vám placky aj vďaka nim podaria.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay