Prvotriedne zemiakové placky bez strúhania zemiakov. Zaručene chrumkavé a fantasticky chutné.
Potrebujeme
1 kg zemiakov
300 g cibule
2 vajcia
2 polievkové lyžice múky
soľ, korenie podľa chuti
rastlinný olej
Na omáčku:
300 gramov bravčového mäsa
300 gramov paradajkovej omáčky
100 mililitrov vody
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
pol lyžičky čierneho korenia
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4 časti.
To isté spravíme s ošúpanou cibuľou.
Zeleninu preložíme do misky mixéra a rozmixujeme sa na homogénnu hmotu.
Hotová hmota sa prenesie do misy, pridáme vajcia, soľ a korenie.
Pridajte múku a dôkladne premiešajte.
Nalejte na palvicu olej.
Pomocou naberačky vrstvite na panvicu zemiakovú zmes a opečte z oboch strán dozlatista.
Potom placky preložíme na dosku potiahnutú vystlanú papierovou utierkou.
Na mäsovú omáčku:
Mäso a cibuľu nakrájajte na veľké kúsky a pomelte ich v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.
Na panvicu zahrejterastlinný olej a preložte na panvicu mäsovú zmes.
Restujte, kým sa neoparí tekutina. Potom pridajte paradajkovú šťavu, cukor, soľ a čierne korenie.
Zmiešame s vodou a zmes nalejeme k mäso.
Všetko dobre premiešajte a nechajte restovať ďalších 5-7 minút.
Omáčku podávame s plackami.
Ak chcete, do cesta na placky môžete pridať aj cuketu, papriku, alebo nakrájané huby.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)