plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky na placky už nestrúham, toto je fantastické: Zaručene chrumkavé a výborné zemiakové placky bez práce + recept na výbornú omáčku!

Prvotriedne zemiakové placky bez strúhania zemiakov. Zaručene chrumkavé a fantasticky chutné.

Potrebujeme

1 kg zemiakov

300 g cibule

2 vajcia

2 polievkové lyžice múky

soľ, korenie podľa chuti

rastlinný olej

Na omáčku:

300 gramov bravčového mäsa

300 gramov paradajkovej omáčky

100 mililitrov vody

1 lyžička soli

1 lyžička cukru

pol lyžičky čierneho korenia

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 4 časti.

To isté spravíme s ošúpanou cibuľou.

Zeleninu preložíme do misky mixéra a rozmixujeme sa na homogénnu hmotu.

Hotová hmota sa prenesie do misy, pridáme vajcia, soľ a korenie.

Pridajte múku a dôkladne premiešajte.

Nalejte na palvicu olej.

Pomocou naberačky vrstvite na panvicu zemiakovú zmes a opečte z oboch strán dozlatista.

Potom placky preložíme na dosku potiahnutú vystlanú papierovou utierkou.

Na mäsovú omáčku:

Mäso a cibuľu nakrájajte na veľké kúsky a pomelte ich v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.

Na panvicu zahrejterastlinný olej a preložte na panvicu mäsovú zmes.

Restujte, kým sa neoparí tekutina. Potom pridajte paradajkovú šťavu, cukor, soľ a čierne korenie.

Zmiešame s vodou a zmes nalejeme k mäso.

Všetko dobre premiešajte a nechajte restovať ďalších 5-7 minút.

Omáčku podávame s plackami.

Ak chcete, do cesta na placky môžete pridať aj cuketu, papriku, alebo nakrájané huby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes