Mám už 50-rokov, no lepšie fašírky som v živote nejedla: Kto ochutná zemiakové pampúšiky s hermelínom ten už iné chcieť nebude!

Tento recept mojej mamky má už hádam aj 20 rokov, no lepšie zeleninové fašírky a celkovo lepší recept zo zemiakov som nikdy nejedla.

Postup:

0,5 kg zemiakov

1 vajce

4 strúčiky cesnaku

2 lyžice sušenej vyprážané cibuľky

50-60 g hl. múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 ml mlieka alebo kefíru

olej na vyprážanie

Hermelín

100 g anglickej slaniny

soľ

korenie

rasca

majoránka

Petržlenová vňať nakrájaná nadrobno, ja dávam aj nasekaný kôpor

Postup:

Slaninu nakrájame na prúžky a vyškvaríme na panvici. Hermelín nakrájame na plátky.

Z nastrúhaných zemiakov a zvyšku ingrediencií zamiešame cestíčko. Na panvicu s trochou oleja dáme lyžicu cesto a rozotrieme na tenkú placku.

Na to pridáme slaninu a plátok hermelínu. Lyžicu na to pridáme cesto a celé to pokryjeme. Po opraženie z jednej strany opatrne otočíme a smažíme do chrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)