Tento recept mojej mamky má už hádam aj 20 rokov, no lepšie zeleninové fašírky a celkovo lepší recept zo zemiakov som nikdy nejedla.
Postup:
0,5 kg zemiakov
1 vajce
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice sušenej vyprážané cibuľky
50-60 g hl. múky
60 ml mlieka alebo kefíru
olej na vyprážanie
Hermelín
100 g anglickej slaniny
soľ
korenie
rasca
majoránka
Petržlenová vňať nakrájaná nadrobno, ja dávam aj nasekaný kôpor
Postup:
Slaninu nakrájame na prúžky a vyškvaríme na panvici. Hermelín nakrájame na plátky.
Z nastrúhaných zemiakov a zvyšku ingrediencií zamiešame cestíčko. Na panvicu s trochou oleja dáme lyžicu cesto a rozotrieme na tenkú placku.
Na to pridáme slaninu a plátok hermelínu. Lyžicu na to pridáme cesto a celé to pokryjeme. Po opraženie z jednej strany opatrne otočíme a smažíme do chrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)