plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vždy, keď nebol doma chlebík, babička robila tieto falošné langoše bez kysnutia: K polievkam, omáčkam, alebo len-tak k vínečku!

Falošné langoše, expresné placky, alebo ploché zemiakové pagáče. V tomto jedle bola preborník moja starká, robila ich vždy, aj keď sme doma práve nemali chlebík. Sú rýchle a chutia výborne - dajú sa aj piecť!

Falošné langoše, expresné placky, alebo ploché zemiakové pagáče. V tomto jedle bola preborník moja starká, robila ich vždy, aj keď sme doma práve nemali chlebík. Sú rýchle a chutia výborne – dajú sa aj piecť!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov – ošúpaných, nakrájaných a uvarených domäkka

1 vajce

Soľ

150 g hladkej múky – plus mínus podľa cesta

Olej

Postup:

Uvarené, vychaldnuté zemiaky roztlačíme, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme jednotné nelepivé cesto. Preložíme na pomúčenú dosku rozvaľkáme a vykrajujme jednotlivé pagáčiky (moja starká zvykla cesto aj len trhať, špeciálne ho nevykrajovala.

Pečieme na oleji z oboch strán dotlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes