3 ingrediencie a pripravíte si doma chrumkavé dvojité rolky: Jemný, chutný snack, ktorému nebudete vedieť odolať!

Najchutnejšie, najjemnejšie a najchrumkavejšie zemiakové lupienky, aké ste kedy jedli.

Stačí vám len pár najbežnejších ingrediencií, trochu času a klasická pochúťka (ktorú niekto neodmietne) je na svete!

 

 

Neskutočne jednoduchý recept z youtube kanála 매일맛나 delicious day na najchutnejšie zemiakové lupienky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 zemiak

kukuričný škrob

soľ

petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Umytý zemiak ošúpeme.

Pomocou krájača nakrájame na tenké plátky.

Plátky ľahko opláchneme v miske so studenou vodou, aby sme zabránili zhnednutiu.

 

 

Plátky poukladáme vedľa seba na tvrdú podložku.

Vysušíme ich pomocou papierovej utierky.

 

 

Potom ich posypeme preosiatym škrobom.

Položíme ďalšiu vrstvu zemiakových plátkov.

 

 

Opäť posypeme škrobom.

Potom lupienky zrolujeme.

A prepichneme špáradlom.

 

 

Rolky vložíme do horúceho oleja.

Keď špička začne blednúť, tak ich vyberieme.

 

 

Hotové lupienky uložíme na podnos vystlaný papierovou utierkou.

Po vychladnutí z nich vyberieme špáradlá.

 

 

Lupienky preložíme do misy.

Posypeme soľou, petržlenovou vňaťou a premiešame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay