plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na obed som upiekla tieto zemiakové langoše: Vynikajúci domáci recept!

Vynikajúci domáci recept z jednoduchého cesta a zemiakov. Skvelé, sýte a veľmi chutné jedlo k obedu.

 

 

Určite skúste, je to ešte chutnejšie, ako klasické langoše.

Recept sme našli na kanáli Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 lyžička cukru

7 g suchého droždia

1 lyžička soli

30 ml oleja

300 ml vlažnej vody

Rum

Náplň:

400 g varených zemiakov

Soľ a korenie

1 lyžica oleja

Postup:

 

 

V miske zmiešame múku, cukor a droždie.

Pridáme aj soľ a zalejeme vodou a olejom.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto.

Do cesta pridávam aj štamperlík rumu, vďaka tomu sa langoše počas praženia zbytočne nenapijú oleja.

Prikryjeme fóliou a necháme 50 minút odpočívať.

 

 

Medzitým si prirpavíme plnku.

Zemiaky očistíme a nakrájame na kúsky.

Uvaríme domäkka.

 

 

Pridáme soľ, olej a roztlačíme vidličkou na kašu.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

 

 

Nakrájame na osem kúskov.

Každý kúsok cesta roztlačíme na placku.

Na placku navrstvíme náplň a zabalíme.

 

 

Rozvaľkáme na tenkú placku.

Na panvici zahrejeme olej.

 

 

Vypražíme dozlatista ako klasické langoše.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes