Tieto knedle som sa naučila priamo od šéfkuchára z Bavorska, sú vynikajúce, jednoduché a úplne bez múky. Určite skúste, perfektná príloha.
Potrebujeme:
500 g zemiaky (ideálne sú múčnatejšie zemiaky)
100 g kukuričný alebo zemiakový škrob
1 žĺtok
1 lyžica masla
Soľ, muškátový oriešok
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme, potom scedíme a rozplačíme, ako keď robíme kašu. Pridáme soľ, maslo a muškátový oriešok. Potom pridáme aj žĺtok a škrob.
Mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guľôčky (jednotlivé knedle). Vo vriacej vode si uvaríme „testovací kúsok“, aby sme zistili, či netreba pridať viac škrobu (vždy výsledok závisí od typu zemiakov a preto si najskôr vždy robím testovací knedlík :-). Ak ste s výsledkom spokojní (knedličky sú jemné a lahodné), dáme variť aj všetky ostatné kúsky a môžeme si pochutnávať. V závislosti od veľkosti varíme asi 15 minút.