Bezkonkurenčné zemiakové hniezda s mletým mäsom: Pripravujú sa na plechu a všetci doma ich milujú!

Tento vynikajúci obed podľa receptu z youtube nikdy nesklame!

Potrebujete len pár surovín, hniezda sa pečú v rúre, takže pri nich netreba stáť a hotové sú za 35 minút!

Potrebujeme:

500 g zemiakov

400 g mletého mäsa

1 cibuľu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 ml mlieka

5 g soli

2 g čierneho mletého korenia

100 g tvrdého syra

100 g kyslej smotany

1/2 zväzku kôpru

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nastrúhame nahrubo na plech pokrytý papierom na pečenie.

Tvarujeme zo strúhaných zemiakov stredne veľké hniezda.

Mleté mäso si preložíme do misy, pridáme jedno vajce, osolíme, okoreníme.

Dobre rukou premiešame. 

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a primiešame k mletému mäsu. 

Z mletého mäsa tvarujeme menšie placky a ukladáme ich na zemiakové hniezda na plech, pričom ich jemne pritlačíme lyžicou.

V miske si zmiešame smotanu so strúhaným syrom a nasekaným kôprom. 

Omáčku navrstvíme na každé hniezdo s mäsom a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 35 minút. 

Hotovo. Podávame s obľúbenou prílohou alebo len so zeleninou.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS

Vyskúšajte aj ďalší recept s mletým mäsom, ktorý si získa vaše chuťové poháriky.

Potrebujeme:

300 g mletého mäsa

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1/2 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

7 listov čerstvej bazalky

6 baklažánov

50 g tvrdého syra

Na omáčku

800 ml paradajkovej omáčky

2 strúčiky cesnaku

1/3 ČL soli

1/3 ČL čierneho korenia

Postup:

Do misy si dáme mleté mäso, zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme aj nasekané lístky bazalky. Všetko dobre premiešame.

Baklažán si narežeme tak, že ho nenakrájame úplne, ale spravíme len husté zárezy vedľa seba, pričom následne ho vytvarujeme do hniezda.  

Do stredu ukladáme guľky, ktoré sme si vyformovali z mäsovej hmoty. 

Teraz si tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle a navrstvíme na mäsové guľky. 

Do misky si nalejeme paradajkovú omáčku, pridáme zvyšné 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, osolíme, okoreníme, premiešame a polejeme každé baklažánové hniezdo. 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút pri teplote 180 °C. 

Hotovo, môžeme servírovať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels