plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte len zemiaky, múku, 2 vajcia a urobte tieto NEBESKY chutné halušky! Stačí 15 minút a obed, po ktorom si oblížete všetky prsty, je na stole!

Boli pokrmom najchudobnejších ľudí. Zemiakové halušky z troch ingrediencií!

Niekedy jednoduché kombinácie chutia tak dobre, že ich netreba dolaďovať.

 

 

Nie je tomu inak ani v prípade halušiek.

V minulosti boli jedlom tých najchudobnejších, no dnes si na nich pochutná každý bez ohľadu na objem peňaženky.

Vynikajúci recept na najlepšie domáce halušky z portálu pysznosci.

Keď boli špajzy prázdne a supermarkety so širokým sortimentom len hudbou budúcnosti, vynaliezavé gazdinky museli zapojiť fantáziu a vytvoriť večeru z toho, čo bolo po ruke.

Takto sa zrodili veľmi jednoduché, no zároveň sýte a chutné jedlá.

 

 

Zemiak vtedy kraľoval a hoci sa spája s skôr s plackami, rovnako skvelý je aj v podobe halušiek.

Halušky – nápad na lacnú večeru

Na prípravu týchto halušiek potrebujete len tri ingrediencie: zemiaky, múku a vajcia.

 

 

Skromný zoznam, jednoduché ingrediencie a efekt?

Lahodné, jemné halušky, ktoré sa topia v ústach.

Dokonale sa hodia so slaninou a cibuľou, ale možno ich podávať s mäsom a omáčkami.

 

 

Výborne chutia aj na sladko, s pridaním smotany, jogurtu a cukru.

Táto chuť mnohým oživí spomienky na detstvo.

Dnes, keď si čoraz viac vážime tradičné recepty, sa halušky vracajú na naše stoly.

 

 

Zemiaky stačí nastrúhať, zmiešať s vajcami a múkou.

Vytvarovať halušky a uvariť v slanej vode.

Je to nielen lacné, ale aj rýchle.

Na domáce halušky potrebujeme:

1 kg zemiakov

cca 500 g polohrubej múky

2 vajcia

soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nastrúhame alebo pomelieme v kuchynskom robote.

Pridáme vajíčko, štipku soli a premiešame.

 

 

Postupne pridávame múku.

Množstvo upravíme podľa konzistencie cesta.

Malo by byť hustejšie ako na zemiakové placky.

V hrnci prevaríme vodu, pridáme soľ.

Z cesta lyžičkou odoberieme malé porcie a hádžeme ich do vriacej vody.

 

 

Varíme, kým halušky nevyplávajú na povrch.

Halušky vyberieme pomocou dierkovanej naberačky a položíme na tanier.

Hotové halušky servírujeme so svojimi obľúbenými prísadami.

 

 

Výborne chutia s opečenou klobáskou a cibuľkou, prípadne s bryndzou a slaninkou.

Niektorí si na nich pochutnajú aj v sladkej verzii s tvarohom, cukrom a škoricou.

Halušky môžeme servírovať aj s gulášom, hubovou alebo kôprovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes