Máte radi klasické fašírky? Vyskúšate chutnú zemiakov-tuniakovú verziu s voňavou jarnou cibuľkou. Skvelú večeru môžete vyčarovať za pár minút! :-)
Potrebujeme:
300 g zemiakov
180 g tuniaka v olivovom oleji
½ šálky sterilizovanej kukurice – scedenej z nálevu
1 vajce
Jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno (2-3 lyžice)
½ šálky strúhanky + ½ šálky strúhanky na obalovanie
2 lyžice olivového oleja
Trochu citrónovej kôry
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom scedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Zemiaky roztlačíme a zmiešame s tuniakom, cibuľkou, kukuricou, vajíčkom a strúhankou. Dochutíme soľou a korením.
Z hmoty tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré obalíme v strúhanka a zo vypražíme na troche rastlinného oleja dozlatista.
Papierovým servítkom odstránime prebytočnú mastnotu a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: homecookingadventure