Zemiakovo-tuniakové fašírky so zelenou cibuľkou

Máte radi klasické fašírky? Vyskúšate chutnú zemiakov-tuniakovú verziu s voňavou jarnou cibuľkou. Skvelú večeru môžete vyčarovať za pár minút! :-)

Máte radi klasické fašírky? Vyskúšate chutnú zemiakov-tuniakovú verziu s voňavou jarnou cibuľkou. Skvelú večeru môžete vyčarovať za pár minút! :-)

Potrebujeme:

300 g zemiakov

180 g tuniaka v olivovom oleji

½ šálky sterilizovanej kukurice – scedenej z nálevu

1 vajce

Jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno (2-3 lyžice)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ šálky strúhanky + ½ šálky strúhanky na obalovanie

2 lyžice olivového oleja

Trochu citrónovej kôry

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom scedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Zemiaky roztlačíme a zmiešame s tuniakom, cibuľkou, kukuricou, vajíčkom a strúhankou. Dochutíme soľou a korením.

P1010405

Z hmoty tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré obalíme v strúhanka a zo vypražíme na troche rastlinného oleja dozlatista.

Papierovým servítkom odstránime prebytočnú mastnotu a podávame so zeleninovým šalátom.

tuna_patties_det14

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: homecookingadventure