Jedli ste už niekedy TAKÉTO zemiakové fašírky? Luxusná fajnotka k obedu, chutnejšia ako rezne v nedeľu!

8 0

Vynikajúci obed zo zemiakov a mletého mäsa, ktorý tromfne aj klasické vyprážané rezne.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

1 cibuľa

3 lyžice strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

1,5 lyžičky soli

1 lyžička tymianu

1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia

2 čajové lyžičky papriky

4 lyžice slnečnicového oleja

Na zemiakové cesto:

1 kg zemiakov

50 g masla

2 lyžičky soli

1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia

100 g strúhaného syra čedar

Na obaľovanie:

1 pohár múky

1 šálka strúhanky

3 vajcia

1/2 ČL soli

Dressing:

250 g jogurtu

1 lyžica horčice

1 krabica varenej kukurice

1/2 čajovej lyžičky soli

1 lyžička cesnakového prášku

3 vetvičky kôpru

čili paprička

kukurica

kečup

Postup:

Najskôr si pripravíme mleté mäso.

Ochutíme ho soľou, koreninami, pridáme nadrobno nakrájanú alebo nastrúhanú cibuľku, syr, strúhanku, olej.

Nakoniec aj petržlenovú vňať a dobre premiešame.

Zo zmesi tvoríme v rukách podlhovasté fašírky.

Opražíme na panvici dozlatista.

Uvarené zemiaky roztlačíme spolu s maslom a strúhaným syrom.

Dochutíme soľou a koreninami.

Vymiešame jednotné zemiakové cesto.

Mäsové fašírky zabalíme do zemiakového cesta.

Teraz ideme obaľovať.

Nachystáme si tri misky s rozšľahanými vajíčkami, múkou a strúhankou. Vajcia ochutíme.

Obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke.

Vyprážame v dostatočnom množstve oleja dozlatista.

Na dressing zmiešame všetky prísady – jogurt, koreniny, horčicu, bylinky aj kukuricu.

Fašírky podávame s jogurtovým dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár