Vynikajúci obed zo zemiakov a mletého mäsa, ktorý tromfne aj klasické vyprážané rezne.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
1 cibuľa
3 lyžice strúhanky
1 vajce
1,5 lyžičky soli
1 lyžička tymianu
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
2 čajové lyžičky papriky
4 lyžice slnečnicového oleja
Na zemiakové cesto:
1 kg zemiakov
50 g masla
2 lyžičky soli
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
100 g strúhaného syra čedar
Na obaľovanie:
1 pohár múky
1 šálka strúhanky
3 vajcia
1/2 ČL soli
Dressing:
250 g jogurtu
1 lyžica horčice
1 krabica varenej kukurice
1/2 čajovej lyžičky soli
1 lyžička cesnakového prášku
3 vetvičky kôpru
čili paprička
kukurica
kečup
Postup:
Najskôr si pripravíme mleté mäso.
Ochutíme ho soľou, koreninami, pridáme nadrobno nakrájanú alebo nastrúhanú cibuľku, syr, strúhanku, olej.
Nakoniec aj petržlenovú vňať a dobre premiešame.
Zo zmesi tvoríme v rukách podlhovasté fašírky.
Opražíme na panvici dozlatista.
Uvarené zemiaky roztlačíme spolu s maslom a strúhaným syrom.
Dochutíme soľou a koreninami.
Vymiešame jednotné zemiakové cesto.
Mäsové fašírky zabalíme do zemiakového cesta.
Teraz ideme obaľovať.
Nachystáme si tri misky s rozšľahanými vajíčkami, múkou a strúhankou. Vajcia ochutíme.
Obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke.
Vyprážame v dostatočnom množstve oleja dozlatista.
Na dressing zmiešame všetky prísady – jogurt, koreniny, horčicu, bylinky aj kukuricu.
Fašírky podávame s jogurtovým dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: