plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakové BUBLINKY nadýchané ako obláčik: Na oslave mali taký obrovský úspech, že iné občerstvenie už nerobím!

Vynikajúce bublinky zo zemiakového cesta.

 

 

Túto prílohu si zamilujete a nielen to, my ju podávame nielen ako prílohu, ale aj ako pochúťku s obľúbeným dressingom.

Určite skúste a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

500 g uvarených zemiakov

100 g polohrubej múky

2 ks vajcia

50 g masla

1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva

pol lyžica sušeného cesnaku

mleté čierne korenie

soľ

olej na vyprážanie

petržlenová vňať

Postup:

V kastróli necháme zovrieť 100 ml vody.

Osolíme a rozpustíme v nej maslo.

 

 

Za stáleho miešania vsypeme múku.

A stále miešame.

Miešame, kým sa masa nezačne oddeľovať od hrnca.

Ide o rovnaký postup, ako keď pripravujeme odpaľované cesto na veterníky alebo venčeky.

 

 

Odstavíme z ohňa.

Vmiešame jedno vajce, sušený cesnak.

Za občasného premiešania necháme cesto vychladnúť.

K cestu primiešame druhé vajce.

 

 

Potom pridáme najemno postrúhané zemiaky.

Pridáme aj kypriaci prášok a petržlenovú vňať.

Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

Podľa potreby prisypeme múku.

 

 

Z cesta mokrými rukami tvarujeme jednotlivé guľky.

Vypražíme ich v panvici na rozpálenom oleji.

Zemiakové knedličky z odpaľovaného cesta podávame s dresingom.

Ide aj o výbornú a nevšednú prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes