Vynikajúce bublinky zo zemiakového cesta.
Túto prílohu si zamilujete a nielen to, my ju podávame nielen ako prílohu, ale aj ako pochúťku s obľúbeným dressingom.
Určite skúste a nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
500 g uvarených zemiakov
100 g polohrubej múky
2 ks vajcia
50 g masla
1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
pol lyžica sušeného cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
olej na vyprážanie
petržlenová vňať
Postup:
V kastróli necháme zovrieť 100 ml vody.
Osolíme a rozpustíme v nej maslo.
Za stáleho miešania vsypeme múku.
A stále miešame.
Miešame, kým sa masa nezačne oddeľovať od hrnca.
Ide o rovnaký postup, ako keď pripravujeme odpaľované cesto na veterníky alebo venčeky.
Odstavíme z ohňa.
Vmiešame jedno vajce, sušený cesnak.
Za občasného premiešania necháme cesto vychladnúť.
K cestu primiešame druhé vajce.
Potom pridáme najemno postrúhané zemiaky.
Pridáme aj kypriaci prášok a petržlenovú vňať.
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Podľa potreby prisypeme múku.
Z cesta mokrými rukami tvarujeme jednotlivé guľky.
Vypražíme ich v panvici na rozpálenom oleji.
Zemiakové knedličky z odpaľovaného cesta podávame s dresingom.
Ide aj o výbornú a nevšednú prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)