plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 zemiaky len nakrájam na plech, zrolujem a pečiem takto aj 3x do týždňa: Najväčšia POCHÚŤKA, aká môže byť!

Fantastická dobrota zo zemiakov.

 

 

 

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky (1 kg)

2 polievkové lyžice olivového oleja

trochu soli

150 g strúhanej mozzarelly

plnka (voliteľné):

 

 

350 g mletého mäsa

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky

petržlenová vňať

2 polievkové lyžice olivového oleja

1/2 lyžičky soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

1/2 lyžičky kari

1 lyžička soli

1 lyžička papriky

100 g strúhanej mozzarelly

Postup:

 

 

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.

Na plech nastrúhame 150 g mozzarelly tak, aby rovnomerne pokrývala povrch papiera.

Teraz si pripravíme zemiaky.

 

 

Ošúpeme ich a nakrájame na tenké plátky.

Plátky ukladáme na vrstvu syra tak, aby sa čiastočne prekrývali – viď. video.

Teraz pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30 minút.

Plnka:

 

 

Cibuľu nakrájame nadrobno.

Na panvici zahrejeme olej a orestujeme cibuľu.

Pridáme cesnak nakrájamený nadrobno a krátko restujeme.

Pridáme mleté mäso.

 

 

Pridáme paradajkovú omáčku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Ochutíme soľou a koreninami, dobre premiešame.

Spolu všetko restujeme, kým mäso nie je hotové.

 

 

Upečené zemiaky vyberieme z rúry a posypeme 100 g mozzarelly.

Navrstvíme plnku a rovnomerne rozložíme po povrchu.

Zrolujeme a posypeme syrom.

 

 

Necháme zapiecť pod spodným ohrevom ešte 5 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes