Vyhlásená ZEMIAKOVÁ pochúťka (v jenskej miske): Potrebujete 5 zemiakov, 500 g mletého mäsa, 3 lyžice pretlaku, 3 lyžice kyslej smotany a korenie

Vynikajúca mäsová pochúťka, ktorá tromfne aj klasické francúzske zemiaky. Príprava je jednoduchá a výsledok zakaždým vynikajúci.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

5-6 zemiakov

3 lyžice paradajkovej omáčky

1 bobkový list

...

tymián

kôpor

petržlen

soľ

korenie

3 lyžice kyslej smotany

3 vajcia

2 cibule

Postup:

Na začiatok uvaríme zemiaky.

Na panvici si orestujeme cibuľku na oleji alebo masti.

Pridáme mleté mäso a spolu restujeme.

Nakoniec pridáme korenie, petržlenovú vňať a paradajkovú omáčku.

Veľmi dobre premiešame – podľa potreby môžeme podliať trochou vody, alebo vodou, v ktrej sme si rozmiešali paradajkovú omáčku.

V samostatnej miske vyšľaháme smotanu s vajcami.

Po vychladnutí nakrájame zemiaky na kolieska.

Na jenskú misu položíme vrstvu zemiakov.

Navrch pridáme vrstvu mletého mäsa a nakoniec prelejeme vrstvou krému.

To isté robíme, až kým neminieme všetky prísady. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým pekne nezhnednú.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay