Zemiaková pochúťka z panvice za 30 minút!

Táto pochúťka z portálu napadovy.blog osloví všetkých milovníkov zemiakov. Základ sa totižto pripravuje zo zemiakov. Múka sa v tomto recepte nepoužíva a rúra nie je potrebná. Iba pol hodiny a je pripravená veľmi chutná pochúťka na spôsob pizze! Ak ste takú nezvyčajnú pizzu nevyskúšali, rýchlo začnite variť.

Ako vždy si môžete vziať akúkoľvek náplň podľa svojich predstáv, ale v tejto verzii máme klasiku – šunku a paradajky.

Táto pochúťka je veľmi šťavnatá, vydatná a chutná.

Potrebujeme:

2 vajcia

2-3 zemiaky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Šunku, párky alebo salámu podľa vášho vkusu

2-3 paradajky

Syr – nastrúhaný

Slnečnicový olej

Soľ, korenie, korenie podľa vašej chuti

1 strúčik cesnaku

Postup:

Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle, prípadne nakrájajte na tenké rezančeky, alebo kuchynského krájača.

Nalejte olej na panvicu, zohrejte a dajte zemiaky rovnomerne rozložené na celé dno.

Zakryte vekom a opečte na miernom ohni 10 minút.

V tomto okamihu môžete urobiť plnku.

Paradajky sa umyjú a nakrájajú, syr sa nastrúha a klobása sa nakrája.

Rozbite vajcia do misy, pridajte pretlačený cesnak, soľ, korenie, dobre premiešajte a prelejte zemiaky.

Prikryte a opečte ďalších pár minút.

Zemiakový základ otočte pomocou taniera na druhú stranu.

Teraz navrstvite na vrch plnku z paradajok a párkov.

Posypte syrom, znovu prikryte a nechajte na plameni ďalších 10 minút.

Ak chcete, aby mala táto pochúťka chutnú kôrku, potom 3-4 minúty pred koncom varenia mierne zvýšte teplotu a odstráňte veko.

Hotovú pizzu preneste na tanier, posypte čerstvými bylinkami a podávajte.

Dobrú chuť!