plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusná zemiaková placka plnená kuracím mäsom a syrom: Hneď vám vonia celá kuchyňa – tip na výborný obed!

Môj dnešný obed, výborný a jednoduchý na prípravu.

 

 

Stačí pripraviť klasické zemiakové placky, naplniť ich mäsko, zeleninou a domácou omáčkou.

Je to dobrota nad dobroty!

Potrebujeme:

Na placky:

6 ks zemiakov

1 väčšie vajce

Majoránku

Soľ

Čierne mleté korenie

4 strúčiky cesnaku

2-3 lyžice hladkej múky

Náplň:

 

 

400 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky

1 cibuľu

1 strúčiky cesnaku

Soľ

Oregano

Bazalka

Majorán

Rozmarín

Tymián

Mletá rasca

Špetka pálivého korenia)

Ďalej:

 

 

Olej

1 menšiu konzervu kukurice

1 malé lečo (alebo nakrájanú papriku a rajčinu)

2 -3 lyžice pálivého kečupu

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno.

 

 

odstránime prebytočnú šťavu a primiešame ostatné prísady.

Vymiešame cesto, z ktorého dávkujeme jednotlivé placky.

Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

 

 

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji.

Pridáme kúsky mäsa.

Keď sa zatiahne, pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak.

Mäso restujeme, kým celkom nezmäkne a neodparí sa väčšina šťavy.

 

 

Pridáme kečup, lečo, kukuricu a varíme, kým sa neodparí väčšina tekutiny.

Môžeme pridať aj šampiňóny.

 

 

Na každú placku navrstvíme  mäsovú zmes.

Preložíme a na vrch nastrúhame syr.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes