plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takéto ZEMIAKY ma nikdy neomrzia: 5 minút na panvici máte hotovo – nestíhajú ani vychladnúť všetci už pýtajú dupľu!

Vynikajúci nápad zo zemiakov, ktoré sme si doma zamilovali už po prvom ochutnaní. Tieto zemiaky sú naozaj vynikajúce a príprava podľa receptu z youtube vám zeberie len pár minút. Určite ochuntajte!

Potrebujeme:

3 stredne veľké zemiaky

1,5 lyžičky soli

1 lyžička čierneho korenia

1 čajová lyžička červenej papriky

1 čajová lyžička tymiánu

40 gramov strúhaného syra

150 gramov nakrájaného syra čedar

2 lyžice hladkej múky

Ďalej:

Olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky.

Zalejeme ich v miske vodou a necháme chvíľu máčať, aby sa vyplavil škrob.

Zlejeme vodu a pridáme soľ a koreniny.

Primiešame aj nastrúhaný syr a múku, premiešame rukami.

Teraz si na panvici zahrejeme olej a keď je rozohriaty, ukladáme na dno plátky zemiakov.

Na zemiaky uložíme plátky syra a opäť vrstvu zemiakov.

Necháme zapiecť.

Potom pomocou taniera obrátime a zložíme z panvice. Na panvici zahrejeme ešte trochu oleja a vrátime na ňu predpečenú zemikovú placku.

Necháme zapeicť aj z druhej strany.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video recept:

 

 

Najlepšie recepty na dnes