plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prvotriedna ZEMIAKOVÁ nátierka s cesnakom: Na Vianoce na chlebíčky a jednohubky nič lepšie neexistuje!

Túto nátierku robím veľmi často a na sviatky nemôže chýbať, robím ju v tej najväčšej miske. A pridávam do nej nastrúhanú mrkvu, sterilizovanú kukuricu, tavený syr a zakaždým inú chuť. Nátierka je vynikajúca a veľmi lahodná. Ako sa hovorí, starý overený recept na nezaplatenie. 

Túto nátierku robím veľmi často a na sviatky nemôže chýbať, robím ju v tej najväčšej miske. A pridávam do nej nastrúhanú mrkvu, sterilizovanú kukuricu, tavený syr a zakaždým inú chuť. Nátierka je vynikajúca a veľmi lahodná. Ako sa hovorí, starý overený recept na nezaplatenie.

Potrebujeme:

2 hrnčeky uvarené zemiaky

2 PL tatárska omáčka

2 PL majonéza

2 strúčiky cesnak

2 ks jarná cibuľka

1/2 hrnček kyslá smotana

podľa chuti soľ

trochu mleté čierne korenie trochu nasekaný kôpor

Voliteľné: uvarené nastrúhané vajce, tavený syr, mrkva

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ja si zvyknem odobrať dva zemiaky z varenia zemiakového šalátu.

K nastrúhaným zemiakom pridáme tatársku omáčku, majonézu, prelisovaný cesnak a cibuľku.

Nátierku zjemníme smotanou a ochutíme nasekaným kôprom, soľou a korením.

Pred podávaním necháme dobre vychladnúť a odležať v chladničke.

Neváhajte do nátierky pridať aj uvarené vajíčko, nastrúhanú mrkvu alebo tavený syr v črievku. Je skutočne vynikajúca.

Podávame s tmavým pečivom alebo čerstvým chlebom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes