Zemiaková misa na francúzsky spôsob

Rýchla a jednoduchá večera s francúzskym šmrncom. Vyskúšajte skvelé spojenie zemiakov, smotany, syra a šťavnatého kuracie mäsa. Samozrejme, nesmie chýbať cibuľka a voňavý cesnak.

Potrebujeme:

600 g zemiakov

150 g cibule

500 g kuracích pŕs

250 g tvrdého syra

3-4 strúčiky cesnaku

...

300 ml kyslej smotany

2 lyžice majonézy

Soľ , čierne mleté korenie, prípadne iné korenia podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame majonézu, nakrájaný cesnak, soľ,korenie a pridáme kuracie mäso. Premiešame a necháme marinovať  cca 30 minút.

V miske zmiešame kyslú smotanu so soľou a korením podľa chuti.

Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a syr nastrúhame. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky.

Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymstíme maslom. Na dno uložíme cibuľu, potom plátky zemiakov a na zemiaky navrstvíme smotanu. Potom pokračujeme vrstvou mäsa a nakoniec posypeme syrom.

Vrstvy opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie. Poslednú vrstvu tvorí syr. Misu vložíme do vyhriatej rúry. Pečie pri teplote 200 stupňov približne 45 minút.

zdroj: vk