Nový spôsob varenia zemiakov: Tento recept je veľmi nenáročný a za pár eur sa naje celá rodina!

U nás sú zemiakové jedlá veľmi obľúbené. Sú chutné, lacné a zasýtia. Ešte nikdy som ich však nevarila takto, keď však skúsite, určite budú u vás na stole stole pravidelne.

Tento recept z youtube odporúčame všetkými desiatimi!

Potrebujeme:

700 g zemiakov

500 ml mlieka (môžete použiť aj sladkú smotanu)

100 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g húb

1 PL pasírovaných paradajok

1 cibuľu

1 cesnak

200 ml vývaru

biele víno

rastlinný olej

soľ

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na drobné kocky a vložíme do hrnca.

Zalejeme mliekom, vodou, osolíme a necháme zovrieť.

Potom povaríme asi 10 minú a potom roztlačíme.

Ako vidíte, zemiaková hmota nie je celkom hladká, ale to je v poriadku, už teraz môžete ochutnať a sami zistíte, ako vynikajúco chutia.

Teraz pripravíme zvyšok:

Cesnak a cibuľu si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a orestujeme na troche oleja.

Pridáme pasírované paradajky a premiešame.

Následne primiešame aj očistené a nadrobno nakrájané huby.

Všetko zalejem vývarom a varíme 15 minút.

Roztlačené zemiaky naložíme na tanier a na ňu navrstvíme pripravenú omáčku.

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať.

Ide o lacné a fantasticky chutné sedliacke jedlo, ktoré viete pripraviť kedykoľvek. Určite skúste, zemiaky sú fantasticky jemné a lahodné!

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár