U nás sú zemiakové jedlá veľmi obľúbené. Sú chutné, lacné a zasýtia.
Ešte nikdy som ich však nevarila takto, keď však skúsite, určite budú u vás na stole stole pravidelne.
Tento recept z youtube odporúčame všetkými desiatimi!
Potrebujeme:
700 g zemiakov
500 ml mlieka (môžete použiť aj sladkú smotanu)
100 ml vody
300 g húb
1 PL pasírovaných paradajok
1 cibuľu
1 cesnak
200 ml vývaru
biele víno
rastlinný olej
soľ
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na drobné kocky a vložíme do hrnca.
Zalejeme mliekom, vodou, osolíme a necháme zovrieť.
Potom povaríme asi 10 minú a potom roztlačíme.
Ako vidíte, zemiaková hmota nie je celkom hladká, ale to je v poriadku, už teraz môžete ochutnať a sami zistíte, ako vynikajúco chutia.
Teraz pripravíme zvyšok:
Cesnak a cibuľu si ošúpeme.
Nakrájame na malé kúsky a orestujeme na troche oleja.
Pridáme pasírované paradajky a premiešame.
Následne primiešame aj očistené a nadrobno nakrájané huby.
Všetko zalejem vývarom a varíme 15 minút.
Roztlačené zemiaky naložíme na tanier a na ňu navrstvíme pripravenú omáčku.
Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať.
Ide o lacné a fantasticky chutné sedliacke jedlo, ktoré viete pripraviť kedykoľvek. Určite skúste, zemiaky sú fantasticky jemné a lahodné!
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: