plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická zemiaková pochúťka z bábovkovej formy: Originálny nápad na rýchlu večeru alebo chutné občerstvenie!

Zaujímavý nápad na slanú zemiakovú bábovku, ktorý určite poteší vaše chuťové bunky.

Výborná večera alebo občerstvenie pre hostí. 

Jednoduchá príprava a lahodná chuť!

 

 

Na tento chutný recept z youtube potrebujete len pár surovín a raz dva je na stole. 

Potrebujeme:

450 g zemiakov

1 vajce

2 PL parmezánu

soľ podľa chuti

čierne mleté korenie

100 g mozzarelly

100 g mortadelly alebo inej mäkkej salámy

strúhanku

maslo na vymastenie

Postup:

 

Zemiaky si ošúpeme, vložíme do hrnca s vodou.

Necháme povariť 4 minúty vo vriacej vode. 

 

 

Následne ich scedíme, necháme mierne vychladnúť a postrúhame na hrubom strúhadle. 

Zemiakovú hmotu teraz zmiešame so strúhaným parmezánom, vajíčkom, soľou a čiernym mletým korením.

 

 

Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme strúhankou.

Rovnomerne do nej navrstvíme polovicu zemiakovej hmoty. 

Hmotu uhladíme lyžičku.

Potom navrstvíme strúhanú mozzarellu.

 

 

Pridáme aj na malé kocky nakrájanú mortadellu. 

Nakoniec ešte všetko prikryjeme druhou vrstvou zemiakovej hmoty.

 

 

Na vrchu jemne posypeme strúhankou.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C dozlatista. 

Podávame teplé aj studené.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes