plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moravský ZELNÍK NA PLECHU: Prastarý sedliacky recept z kapusty a zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Túto kapustovú placku robila naša starká z Moravy a recept je u nás v rodine veľmi populárny. Najlepší spôsob, ako zužitkovať mleté mäso - je to jednoduché a veľmi, veľmi chutné!

Túto kapustovú placku robila naša starká z Moravy a recept je u nás v rodine veľmi populárny.

 

 

Najlepší spôsob, ako zužitkovať mleté mäso – je to jednoduché a veľmi, veľmi chutné!

Ak nemáte mleté mäso, môžete pripraviť aj verziu úplne bez mäsa.

Potrebujeme:

200 g mletého bravčového mäsa

1 väčší zemiak nastrúhaný na hrubo

500 g kyslej kapusty

lyžice oleja

2 vajcia

 

 

3 strúčiky pretlačeného cesnaku

2 nakrájané jarné cibuľky

Nadrobno nakrájaná cibuľa (menšia)

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček mlieka

prášok do pečiva

Celá rasca

majorán alebo oregano

soľ

korenie

vaše obľúbené bylinky

Postup:

 

 

Kapusta zľahka vytlačíme (vodu môžeme použiť napríklad do polievky) a pokrájame na drobnejšie.

Do misy dáme mäso.

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Pridáme k mäsu.

Pridáme aj cesnak a kapusta.

Dôkladne to premiešame a spojíme.

 

 

K mäsovej zmesi pridáme múku, prášok a zvyšok surovín.

Všetko premiešame.

Ešte dochutíme a vznikne hustejšie, ale roztierateľné cesto.

 

 

Malo by vyzerať zhruba ako na zemiakové placky.

Pripravíme si väčší plech a vystelieme s papierom na pečenie.

Cesto rozotrieme a môžeme posypať kockami slaniny.

 

 

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 st. do zlatistej farby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes