Zelňák na plechu: Rýchle, lacné a vyslovene návykové papanie našich babičiek!

Úžasná pochúťka, ktorú by som mohla jesť aj každý deň. Niekedy si to robíme aj ako náhradu pečiva. je to jednoduché, rýchle a skutočne fantastické papanie. Skúšala som veľa receptov, ale najlepší je jednoznačne tento od Radky.V. :-)

Potrebujeme:

1/2 hlávky kapusty

hrubá múka alebo polohrubá (hladká múka)

2 vajcia

mlieko

olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

saláma (podľa chuti, môže byť aj údené alebo anglická slaninka, proste čo chladnička dá)

soľ, korenie, vegeta, pálivá paprika

Postup:

Tento recept robím „podľa oka“, preto je možné podľa potreby pridať múku atď .. cesto by ale malo trochu „ťahať“ a nemalo by ho byť príliš husté – kapusta i saláma musí byť dobre vidieť :-))

1/2 hlávky kapusty nastrúhame, pridáme salámu na kocky nakrájanú, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky (väčšinou robím z polohrubej), môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou. Práme 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, soľ (soľou nemusíte šetriť – najmä ak máte málo slanú salámu), vegetu, mleté ​​čierne korenie, trochu pálivej papriky.

Zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, urovnáme do placky a pečieme cca 30 minút v predhriatej rúre na 180 ° C, nakrájame a podávame. Keď pridáte prášok do pečiva, vykúzlite kompaktný koláč. Je to veľmi podobné ako zemiaková baba, ale nám chutí ešte viac. A hlavne je to bez smaženia, takže určite voľba, ako vyprážané palcky. :-)

Je to super večera, taký kapustový bramboráček bez smaženia.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Témy:


Pridajte svoj komentár