Zeler a citrón: Pripravte si túto domácu zmes, má neoceniteľný účinok!

Táto prírodná zmes môže byť pre vás veľmi užitočná, ak máte problém s vysokou hladinou cukru v krvi. 

Je to skvelá prírodná prevencia proti cukrovke typu 2. 

Základom je zeler a citrón.

 

Naučte sa pripraviť si túto prírodnú medicínu z youtube kanála Moja kuchyňa Tanja a máte skvelého pomocníka k zlepšeniu zdravia.

...

V čom je jeho tajomstvo?

Zeler

Koreň zeleru obsahuje niekoľko vitamínov skupiny B – B1, B2, B6 a B9 – ktoré hrajú dôležitú úlohu pri zvyšovaní imunity a odolnosti tela voči škodlivým environmentálnym faktorom.

Tiež obsahuje látky s antibiotickými a protiplesňovými účinkami.

 

 

Obsahuje tiež minerály nevyhnutné pre nervový a endokrinný systém: vápnik, horčík, draslík, fosfor a železo, ako aj kvalitné bielkoviny.

Bohatý obsah vlákniny v koreni zeleru stimuluje metabolizmus.

Tiež pomáha regulovať telesnú hmotnosť.

 

 

Rovnako ako mrkva, aj zelerový koreň je v ľudovej medicíne známy ako dobrý ochranca proti rakovine.

Môže byť jedným z podporných doplnkov pri liečbe rakoviny vďaka látkam s cytostatickými a protinádorovými vlastnosťami, ktoré obsahuje.

Citrón

 

 

Známy je jeho priaznivý vplyv na imunitu a obranyschopnosť.

Vitamín C hrá dôležitú úlohu pri vychytávaní a likvidácii voľných kyslíkových radikálov, ktoré prirodzene vznikajú v organizme pri bežných metabolických procesoch.

Citrón obsahuje aj účinné flavonoidy, ktoré s vitamínom C vytvárajú liečivú kombináciu – aktívne regeneruje väzivové tkanivá.

Citróny majú blahodarný účinok na dýchacie cesty aj v tom zmysle, že ich pomáhajú čistiť od nahromadeného hlienu.

Ako pripraviť tento domáci podporný recept?

 

 

Potrebujeme:

300 g zeleru (koreň)

6 citrónov

Postup:

Zeler si očistíme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Strúhaný zeler dáme do hrnca, zoberieme si citróny.

Prekrojíme na polovice.

Potom odšťavíme. 

 

 

Šťavu nalejeme do hrnca k zeleru.

Zoberieme si druhý, trochu väčší hrniec.

Nalejeme doňho vodu.

 

 

Teraz navrch položíme prvý hrniec, do ktorého sme si pripravili zeler s citrónovou šťavou a zmes budeme pripravovať v pare. 

Zapneme sporák, necháme vodu zovrieť a potom znížime teplotu.

Vrchný hrniec prikryjeme pokrievkou.

Paríme 90 minút. 

 

 

Po uplynutí tejto doby hrniec odstavíme.

Necháme 10 minút chladnúť. 

Keď zmes vychladne, prelejeme ju do čistého zaváraninového pohára, uzavrieme viečkom.

Skladujeme v chladničke. 

Užívanie:

Tento prírodný produkt užívajte ráno nalačno, 30 minút pred raňajkami. 

Dávka je 1 polievková lyžica.

Veľa zdravia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels