plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento šalát je náš rodinný klenot, robíme ho každý rok: Bez zavárania, jednoduchý a výborný aj sám o sebe!

Výborný šalátik, ktorý robíme každý rok. Je skvelý a pripravíte ho bez zavárania.

Výborný šalátik, ktorý robíme každý rok.

 

 

Je skvelý a pripravíte ho bez zavárania.

Šalátik vydrží veľmi dlho, chutí ako čerstvo pripravený aj po dlhom čase.

V chladničke vydrží dlhú dobu, ale skôr hrozí, že rýchlo zmizne, pretože je naozaj fantastický. 

 

 

Ak neviete, čo pripraviť z domácej úrody zeleniny, tento recept určite skúste.

Svieže, rýchle a vynikajúce – hlavne bez zavárania.

Potrebujeme:

1 kg zelenej papriky

 

 

2 kg rajčín

1 kg uhoriek

1 kg mrkvy

1 kg cibule

Zálievka:

 

 

250 ml oleja

7 lyžíc octu

6 lyžíc kr. cukru

6 lyžíc soli

Postup:

Zeleninu dôkladne umyjeme a vysušíme.

 

 

Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na kolieska alebo pásiky.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame si.

Paradajky nakrájame na mesiačiky.

 

 

Uhorku môžeme nastrúhať alebo nakrájať na kolieska.

Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo.

Všetko spolu preložíme do hrnca.

 

 

A pridáme prísady na zálievku okrem octu.

Premiešame a necháme 3-4 hodiny odležať – zelenina pustí šťavu.

Potom preložíme na plameň, privedieme do varu.

 

 

Pridáme ocot a varíme 3-5 minút.

Okamžite plníme do sterilizovaných pohárov.

 

 

Následne obrátime hore dnom a zabalíme do deky.

Necháme úplne vychladnúť.

Skladujeme na chladnom mieste.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes