plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto jedzte vo dne, v noci a STÁLE chudnite: Od sviatkov som zhodila už 3 kilá a nedržím ŽIADNE diéty!

Pripravte si doma najlahodnejšiu zapekanú zeleninu vo vrecku.

Jednoduchý, chutný a zdravý recept, ktorý si ihneď obľúbite.

 

 

Výborný recept na chutnú zapekanú zeleninu s lahodnou omáčkou z youtube kanála Pollys Küche.

Vymeňte ryžu a zemiaky za túto fantastickú prílohu a naštartujete chudnutie.

Chuť tohoto receptu je vynikajúca a výsledky na seba nenechajú čakať.

 

 

Potrebujeme:

1/2 bielej kapusty

2 cukety

1 veľkú mrkvu

2 zemiaky

1 sladkú papriku

30-50 ml olivového oleja

soľ

2 ČL obľúbeného korenia

1 strúčik cesnak

Na omáčku: 

4-5 PL bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

horčicu

1 kyslú uhorku

kôpor

Postup:

Kapustu nakrájame na tenké plátky a vložíme do misy.

Z cukety odstránime konce a škrabkou ošúpeme.

 

 

Mrkvu ošúpeme a odkrojíme konce.

Nakoniec ošúpeme zemiaky.

 

 

Cuketu nakrájame na kocky a vložíme do misky.

Do ďalšej misky pridáme nakrájané zemiaky a papriku.

 

 

Z papriky odstránime stonku a jadierka.

Nakrájame ju na plátky a vložíme do samostatnej misky.

 

 

Do menšej misky nalejeme olivový olej.

Pridáme soľ, korenie a premiešame.

 

 

Pridáme nastrúhaný cesnak a opäť zamiešame.

Do vrecka na pečenie postupne ukladáme zeleninu.

 

 

Nalejeme olejovú zmes, vrecko uzavrieme a dobre premiešame.

Do vrecka urobíme pomocou špajle malé otvory.

 

 

Vrecko so zeleninou preložíme na plech.

Plech vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do menšej misky pridáme smotanu, horčicu a lyžicou premiešame.

Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú uhorku, nasekaný kôpor a zamiešame.

 

 

Upečené zemiaky servírujeme s jemnou omáčkou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes