plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zeleninové rezne z cukety, zemiakov a mrkvy: Vymeňte mäso za zeleninu a nielen že ušetríte, ale si aj skvele pochutíte!

Zeleninové rezne z cukety a zemiakov.

Zelenina by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička.

Samozrejme najzdravšia je v surovom stave, ale pochutnať si na takých dobrých zeleninových rezňoch tiež nie je na škodu.

 

 

Lacné a chutné jedlo, ktoré si veľmi jednoducho pripravíte podľa tohto prehľadného postupu z youtube.

Potrebujeme:

2 PL hladkej múky

2 cukety

1 mrkvu

1 veľký zemiak

2 vajcia

soľ

korenie podľa chuti

2 ČL sušeného cesnaku

vňať z mladej cibuľky

Ďalej:

múku na obalenie

Na smotanový dressing:

 

 

Kyslá smotana

1 strúčik csnaku

Soľ

Korenie podľa chuti

Postup:

Ako prvé si ošúpeme všetku pripravenú zeleninu.

 

 

Cuketu si potom nastrúhame na hrubom strúhadle.

Osolíme.

Necháme odstáť, aby pustila šťavu.

Tú neskôr vytlačíme a zlejeme.

 

 

Do samostatnej misky si dáme na jemno nastrúhanú mrkvu.

Pridáme aj nakrájanú cibuľovú vňať.

 

 

Na jemnom strúhadle si nastrúhame aj zemiak.

Vytlačíme šťavu a pridáme k mrkve a cibuľovej vňaťke.

Teraz pridáme aj vyžmýkanú cuketu a vajcia.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Pridáme sušený cesnak.

Zmes osolíme, okoreníme, poprášime múkou a dobre premiešame.

Mokrými rukami formujeme malé placky alebo kotletky.

 

 

Obalíme v múke a vysmážame z oboch strán na rozhorúčenom oleji do zlatista.

Poukladáme na papierovú utierku a môžeme servírovať.

K tomuto jedlu odporúčame aj smotanovú omáčku, ktorú si pripravíte veľmi jednoducho.

 

 

Zmiešaním pár lyžíc kyslej smotany s nasekaným kôprom a cesnakom podľa chuti.

Prajeme dobrú chuť!:-)

Video postup:

 

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes