plny-hrniec_transparent_negativ.png

Urobte si pár pohárov tejto domácej zmesi a vždy budete mať perfektný základ do omáčok, gulášu, alebo výbornú nátierku na chlebík!

Výborný tip najmä pre tých, ktorí pestujú domácu zeleninku. Určite vám z nej čo-to zvýši, tak šup s tým do pohára a na celý rok máte zásobu univerzálnej zmesi do najrôznejších domácich pochúťok. Je to skvelá vec a v zime určite oceníte!

Výborný tip najmä pre tých, ktorí pestujú domácu zeleninku. Určite vám z nej čo-to zvýši, tak šup s tým do pohára a na celý rok máte zásobu univerzálnej zmesi do najrôznejších domácich pochúťok. Je to skvelá vec a v zime určite oceníte!

Potrebujeme:

1,5 kg paradajok

3 mrkvy

2 petržleny

1-2 kaleráby alebo zeler

1 kg paprík

1 kg cibule

3-4 strúčiky cesnaku

200 ml oleja

100 g kr. cukru

1 lyžicu horčice

100 ml octu

1 bal. deka

Postup:

Všetku zeleninu umyjeme a očistíme a nakrájame. Všetko zomelieme v mlynčeku na mäso a preložíme do hrnca variť. Pridáme aj cukor, olej, horčicu, deko a za občasného miešania varíme 15-20 minút. Zmes navrstvíme do pohárov na zaváranie, pevne zavrieme a necháme sterilizovať asi 15 minút pri teplote 90 stupňov. Môžete používať ako nátierku, do omáčok, polievok alebo guláša.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ivonka

Najlepšie recepty na dnes