Zeleninová zmes na chlebíčky – pekelne dobrá: Cuketa, rajčiny a trošku pálivého – na hrianky nič lepšie nepoznám!

Výborný nápad z cukety, rajčín a papriky. My máme radi, keď je to jemne pálivé, ale pokojne môžete pálivú papričku vynechať, prípadne pridať jej viac. 

Výborný nápad z cukety, rajčín a papriky. My máme radi, keď je to jemne pálivé, ale pokojne môžete pálivú papričku vynechať, prípadne pridať jej viac. je to vynikajúce na chlebíčky, ale napríklad aj do omáčok či pod mäso. Ja robím každý rok aspoň 5-násobnú dávku.

Potrebujeme:

1 väčšia cuketa

4 papriky

1 menšia pálivá paprička

1/2 kg paradajok

soľ a korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Cuketu ošúpeme a zbavíme semienok. Papriky taktiež zbavíme semienok. A nakrájame na plátky.

Paradajky nakrájame na mesiačiky. Všetko zmiešame dohromady. Pridáme soľ korenie a varíme v hrnci cca 30 minút. Teplé dávame do pohára a sterilizujeme 20 minút na 80-85 stupňov. Po ukončení otočíme hore dnom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)