Zeleninová zmes konzervovaná soľou: Rýchly a jednoduchý RECEPT, skúste to namiesto nezdravej vegety!

Polievková lyžica tejto zeleninovej zmesi môže byť základom lahodnej polievky, prívarku a mnohých ďalších jedál.

 

 

Keďže zeleninu konzervujeme soľou, zvládne ju jednoducho každý.

Táto zmes na rozdiel od kupovanej vegety neobsahuje škodlivé prísady.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Preto je ideálne používať ju na bežné varenie.

 

 

Potrebujeme:

500 g paradajok

500 g mrkvy

300 g zelenej petržlenovej vňate

500 g cibule

500 g papriky

500 g soli

Postup:

Pripravíme si všetku zeleninu.

 

 

Mrkvu očistíme a nastrúhame.

Cibuľu nakrájame nadrobno.

 

 

Papriku zbavíme semienok a tiež nakrájame na malé kocky.

Paradajky vložíme na minútu do horúcej vody, aby sa ľahšie ošúpali.

 

 

Ošúpeme a potom ich nakrájame na malé kúsky.

Nasekáme zelenú petržlenovú vňať.

 

 

Pripravené suroviny dáme do misky.

Osolíme a premiešame.

 

 

Ak je soľ veľmi jemná, použite len 400 g.

Po 10 minútach môžete zeleninu vložiť do zaváracích pohárov.

 

 

Potom ich zavrieť a položiť na policu tam, kde je chladnejšie.

Zelenina je konzervovaná soľou, takže vydrží dlho.

 

 

Môžete hneď použiť napríklad na výbornú domácu polievku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay