Na štítnu žľazu, na imunitu, nervový systém a mnohé ďalšie zdravotné ťažkosti: Vyskúšajte silu zelených vlašských orechov!

Pripravte si túto 100% prírodnú domácu medicínu, ktorá vám môže pomôcť s rôznymi zdravotnými ťažkosťami.

Nezaberie to veľa času a postup je veľmi jednoduchý.

Potrebujete len 2 zložky!

 

 

...

Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála Priroda leci sve.

Ak máte možnosť nazbierať si zelené vlašské orechy určite ju využite a urobte to.

Práve z nich si totiž pripravíte túto prírodnú medicínu. 

Užívanie 1 čajovej lyžičky denne môže pomôcť zlepšiť vaše zdravie.

Zelené vlašské orechy majú veľké množstvo užitočných vlastností.

 

 

Obsahujú veľa organického jódu, ktorý naše telo ľahko vstrebe, takisto veľa vitamínu C a antioxidantov. 

Táto prírodná medicína je veľmi užitočná napríklad pri problémoch so štítnou žľazou, pretože jód je nepostrádateľný pre správne fungovanie metabolizmu a mali by sme ho denne príjímať v potrave.

 

 

Len veľmi málo potravín však obsahuje jód, preto sa odhaduje, že asi tretina ľudí na svete trpí nedostatkom jódu, čo vedie k mnohým zdravotným ťažkostiam.

Zelené vlašské orechy vám pomôžu nahradiť nedostatok tohto minerálu a budete sa cítiť lepšie.

Navyše, sú vynikajúce aj proti bolesti brucha!

Pripravte si zelené vlašské orechy s medom. 

 

 

Zelené vlašské orechy môžete zberať od druhej polovice mája do konca júna. 

V tomto ročnom období na veľkosti orechov nezáleží. 

Dôležité je, aby mali plody zelenú farbu a ešte si nezačali budovať pevnú škrupinu.

 

 

Overíte si to veľmi jednoducho nasledovným spôsobom.

Zelené orechy by sa mali nakrájať na menšie kúsky, avšak pri tejto práci používajte ochranné rukavice, aby vám nezhnedli prsty. 

Ak sa orechy ľahko krájajú a pustia šťavu, znamená to, že sú vhodné na toto použitie.

Menšie plody nakrájame na 4 časti a väčšie orechy môžete nakrájať aj na viac kusov.

 

 

Účinok jódu na organizmus je obrovský a nejde len o zdravie štítnej žľazy. 

Jód ničí baktérie, plesne, vírusy a dokonca aj parazity.

Teraz si vezmeme pohár s medom a vložíme doňho pokrájané orechy.

Med by mal byť asi do polovice pohára.

Na 1 kg medu pridávajte asi 0,5 kg pokrájaných zelených vlašských orechov.

Dobre premiešame vareškou – nepoužívajte kovové predmety, len drevené. 

Účinok zelených vlašských orechov sa zvýši, keď ostanú namočené chvíľu v mede.

 

 

Pohár s medom a orechmi pevne uzavrieme viečkom a odložíme do chladničky. 

Pred použitím by mali zelené vlašské orechy odstáť v mede aspoň 3 týždne. 

Je potrebné zmes každých pár dní premiešať. 

 

 

Užívajte každý deň nalačno 1 lyžičku takto naložených zelených vlašských orechov a je pravdepodobné, že čoskoro sa budete cítiť lepšie.

Pred konzumáciou zmes zrieďte v pohári vody. 

Nečudujte sa, keď sa orechy v pohári scvrknú. Je to znamenie, že ste ich ešte nazbierali včas. 

Veľa zdravia!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels