zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Bič na mnohé zravotné ťažkosti máte možno rovno na dvore: Tento recept zo zelených orechov si starostlivo uschovajte!

Ak máte možnosť nazbierať si zelené vlašské orechy, určite ju využite, pretože zelené orechy sa práve v júli začínajú objavovať v našich záhradách.

 

 

Môžete z nich pripraviť totiž naozaj silnú prírodnú medicínu na mnohé zdravotné ťažkosti.

Možno máte orech priamo na záhrade a o týchto jeho zdravotných benefitoch ste doteraz netušili.

 

 

Tento recept z youtube kanála Priroda leci sve si dobre uschovajte. 

Dôležité je, aby mali plody zelenú farbu a ešte si nezačali budovať pevnú škrupinu.

Overíte si to veľmi jednoducho nasledovným spôsobom.

Zelené orechy by sa mali nakrájať na menšie kúsky, avšak pri tejto práci používajte ochranné rukavice, aby vám nezhnedli prsty. 

Ak sa orechy ľahko krájajú a pustia šťavu, znamená to, že sú vhodné na toto použitie.

Orechový zázrak s medom

 

 

Menšie plody nakrájame na 4 časti a väčšie orechy môžete nakrájať aj na viac kusov.

Teraz si vezmeme pohár s medom a vložíme doňho pokrájané orechy.

Med by mal byť asi do polovice pohára.

 

 

Na 1 kg medu pridávajte asi 0,5 kg pokrájaných zelených vlašských orechov.

Dobre premiešame vareškou – nepoužívajte kovové predmety, len drevené. 

Účinok zelených vlašských orechov sa zvýši, keď ostanú namočené chvíľu v mede.

 

 

Pohár s medom a orechmi pevne uzavrieme viečkom a odložíme do chladničky. 

Pred použitím by mali zelené vlašské orechy odstáť v mede aspoň 3 týždne. 

Je potrebné zmes každých pár dní premiešať. 

Užívajte každý deň nalačno 1 lyžičku takto naložených zelených vlašských orechov a je pravdepodobné, že čoskoro sa budete cítiť lepšie.

Pred konzumáciou zmes zrieďte v pohári vody. 

Nečudujte sa, keď sa orechy v pohári scvrknú. Je to znamenie, že ste ich ešte nazbierali včas. 

Užívanie jednej čajovej lyžičky tejto zmesi denne vám pomôže upevniť si zdravie!

Účinok tejto zmesi na zdravie

 

 

Zelené orechy obsahujú veľa organického jódu, ktorý je pre zdravie veľmi dôležitý a naše telo ho ľahko vstrebe.

Je rozhodujúci pre správne fungovanie metabolizmu a mal by sa prijímať denne prostredníctvom potravy.

Sú tiež bohaté na vitamín C a antioxidanty.

Je veľa chorôb, pri ktorých bude táto zmes zo zelených vlašských orechov vynikajúcou podpornou liečbou. 

Sú ideálne napríklad pri poruchách štítnej žľazy. 

 

 

Najmä, ak ide o zníženú funkciu tohto dôležitého orgánu.

Len veľmi málo potravín však obsahuje jód, preto sa odhaduje, že asi tretina ľudí na svete trpí nedostatkom jódu, čo vedie k mnohým zdravotným ťažkostiam.

Zelené vlašské orechy vám pomôžu nahradiť nedostatok tohto minerálu a budete sa cítiť lepšie.

Navyše, sú vynikajúce aj proti bolesti brucha!

Ďalšie účinky zelených orechov

 

 

Posilňujú imunitu

Bojujú proti únave

Liečia žalúdočné ťažkosti a kŕče

Rýchlo pomôžu pri migréne

Blahodarný vplyv na pokožku

Urýchľujú hojenie rán a jaziev

Pomoc pri psoriáze, ekzémoch, vráskach, stareckých škvrnách a herpesoch

Urýchľuje hojenie jaziev a popálenín

Rýchla úľava pri bolesti hrdla

Posilňujú vlasy

Eliminujú lupiny

Pomoc pri problémoch so štítnou žľazou

Ďalšie prírodné zmesi na báze zelených orechov

Liečivý olej na pokožku

Vyživuje pokožku, používa sa aj na lepšie hojenie popálenín a jaziev.
Príprava: Nachystáme si 7 zelených orechov, 2 mrkvy, olivový olej (alebo iný olej). Orechy rozštvrtíme, mrkvu nastrúhame, vložíme do fľaše a všetko zalejme olivovým olejom, fľašu zatvoríme a necháme asi mesiac na slnku, olej získa tmavú farbu. Olej pomáha aj pri psoriáze, ekzémoch, vráskach, stareckých škvrnách, herpesoch.

Orechová medicína na žalúdok

Túto medicínu pripravovali kedysi už naše babičky, v Čechách ju poznajú ako Ořechovka, v severnom Taliansku a Švajčiarsku, kde má svoje korene, sa volá Nocino. Podporuje trávenie, zažívanie a chuť k jedlu.

Potrebujeme:

nedozreté, zelené orechy

škorica

aníz

vanilkový struk

cukor

alkohol (vodka)

Postup prípravy:

Potrebujeme nedozreté, zelené orechy.

Tie nakrájame na štvrťky alebo plátky. Naložíme do pohára, pridáme celú škoricu, aníz a vanilkový struk.

To celé zalejeme alkoholom zriedeným s cukrom v pomere 1:1, necháme 5–6 týždňov lúhovať a prelejeme do fliaš.

Výsledkom je tmavohnedý horký likér, ktorý užívame nalačno, prípadne pri žalúdočných problémoch, maximálne však jednu polievkovú lyžicu, maximálne štamperlík.

Veľa zdravia!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: Pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie